Skip to main content

Παράταξη Νοτοπούλου: Άθλιο το αφήγημα περί ανεύθυνων Θεσσαλονικέων

Πώς σχολιάζει η η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» την κίνηση του δημάρχου να προχωρήσει με τις αρμόδιες αρχές στην απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία

Ως «μια ακόμα καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα» χαρακτήρισε η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» την κίνηση του δημάρχου να προχωρήσει μαζί με τις αρμόδιες αρχές στην απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Με το εν λόγω μέτρο είναι προφανές πως μεταθέτει αλλού, σε πολύ μικρότερους χώρους την όποια κίνηση και θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος των αναίτιων απαγορεύσεων, επιφέροντας πιθανώς αύξηση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Η Νέα Παραλία είναι ίσως ο μόνος ελεύθερος χώρος στην πόλη, όπου μπορούν  να αθληθούν και να ανασάνουν οι έγκλειστοι Θεσσαλονικείς. Θα μπορούσε να παραμείνει ελεύθερη η κυκλοφορία με ελεγχόμενη πρόσβαση και έλεγχο κατά τη διέλευση με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επιτέλους η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει!», αναφέρει η παράταξη της αντιπολίτευσης στη σχετική της ανακοίνωση.

Μάλιστα καλεί τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα « να αναλάβει τις ευθύνες του εν μέσω πανδημίας, που θα κάνει το Δήμο ασπίδα προστασίας των πολιτών του απέναντι στην υγειονομική και οικονομική κρίση που πλήττει τις ζωές τους».

«Ο τρόπος με τον οποίο όλοι οι ιθύνοντες κατέληξαν στην εύκολη λύση της απαγόρευσης υπακούοντας σε υπερβολικά ή υποκινούμενα ρεπορτάζ εμφορείται από τον αυταρχισμό τους. Ο πανικός σε συνθήκες κρίσης όταν δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισής της, οδηγεί σε αυταρχισμό, δημαγωγία και ΛΑΘΗ», επισημαίνει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», καλώντας τον κ. Ζέρβα να λάβει μέτρα προστασίας των εργαζόμενων του δήμου, να διαπαιδαγωγηθούν οι πολίτες και να στηριχθούν οι ευάλωτοι δημότες.

Μάλιστα αφήνονται αιχμές στον κ. Ζέρβα για το γεγονός ότι μετά την επαφή του με το πρώτο κρούσμα «έδινε συνέντευξη ενώπιον πλήθους συνωστιζόμενων χωρίς καν μάσκα λέγοντας “Καταρχάς όπως βλέπετε δεν είμαστε σε καμία καραντίνα”», αλλά και γοα το ότι «επέτρεψε να «παστωθούν» οι σχολικοί καθαριστές χωρίς να τους προμηθεύσουν καν μέτρα ατομικής προστασίας».

«Ξέρουμε πως πίσω από το  άθλιο αφήγημα των “ανεύθυνων Θεσσαλονικέων” κρύβεται το πορτραίτο του “ανεπαρκούς Δημάρχου”», καταλήγει η παράταξη της αντιπολίτευσης.