Skip to main content

Νοτοπούλου για ΑΠΘ: Ο Μητσοτάκης έχει επιλέξει τον δρόμο της καταστολής

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ από την ΕΛΑΣ

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ από την ΕΛΑΣ εξαπέλυσε η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου.  

Η επικεφαλής της παράταξης τονίζει πως ενώ μόλις «προχθές ο πρωθυπουργός ζήτησε αυτοσυγκράτηση από όλους και σήμερα τορπιλίζει ο ίδιος το κλίμα στέλνοντας τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ  σε μια επίδειξη δύναμης, ενώ χθες βράδυ οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν πάρει απόφαση για λήξη της κατάληψης».

Η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί «καταδικάζει ανεπιφύλακτα αυτού του είδους τις βίαιες εκδικητικού τύπου κυβερνητικές πρακτικές  που μόνο σκοπό έχουν να  επιδείξουν στους πολίτες το "ποιος έχει ή ...δικαιούται να έχει... τον τελευταίο λόγο" από τη στιγμή που ήταν ειλημμένη και δημοσιοποιημένη η απόφασή της λήξης της κατάληψης».

Η κ. Νοτοπούλου συνεχίζει λέγοντας πως είναι φανερό ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έχουν επιλέξει τον δρόμο της όξυνσης και της καταστολής με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από την απόγνωση που δημιουργούν οι πολιτικές τους». Η Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς δεν θα τον  ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο, υπογραμμίζει η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί.

Η ίδια συνεχίζει λέγοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει την πόλη μας σε σκοτεινές, μακρινές εποχές που άφησαν βαρύ αποτύπωμα στη μνήμη μας».

«Είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να μπούμε μπροστά όλοι μαζί, το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμο,  οι κοινοβουλευτικές εκπροσωπήσεις της πόλης, οι κοινωνικοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας, να προστατεύσουμε  την κοινωνική ειρήνη και να μην επιτρέψουμε στον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να μετατρέψουν την πόλη μας και το Πανεπιστήμιο μας σε πεδίο μάχης», σημειώνει η Κατερίνα Νοτοπούλου

Το δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες να παρέμβει ενεργητικά και να εναντιωθεί στην πολιτική της έντασης, στην καταστολή και τον αυταρχισμό που οδηγεί στην παράλυση της πόλης ενώ ζητά αυτό «να προστατεύσει τους πολίτες από τη  βία και τον διχασμό»

Τέλος, η επικεφαλής της παράταξης καλεί τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο «να γίνουμε ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας».