Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί: Με fast track και σκοπιμότητες οι «Μαγεμένες Γιορτές 2020»

Η παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση Ζέρβα για τις μεθόδους της πρόσκλησης, αφού όπως σχολιάζει δίνει πολύ μικρό χρονικό περιθώριο στους καλλιτέχνες.

Πυρά στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης εκτοξεύει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί σχετικά με την προκήρυξη για την κατάθεση προτάσεων από καλλιτέχνες για την διαδικτυακή εκδοχή των «Μαγεμένων Γιορτών».

Η παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση Ζέρβα για τις μεθόδους της πρόσκλησης, αφού όπως σχολιάζει δίνει πολύ μικρό χρονικό περιθώριο στους καλλιτέχνες να καταθέσουν πρόταση, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες πίσω από αυτή την ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη διαδικτυακή φετινή διεξαγωγή των «Μαγεμένων Γιορτών 2020», ο κ. Ζέρβας αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση στους καλλιτέχνες της πόλης, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος ανακοινώθηκε στις 23/11/2020 ενώ η έναρξη κατάθεσης των προτάσεων ξεκίνησε την ακριβώς επόμενη ημέρα, στις 24/11/2020.

 Πόσο χρόνο είχαν οι καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης και οι «μεμονωμένοι» καλλιτέχνες (όπως τους αποκαλεί η σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτισμού του δήμου) για να καταθέσουν τις προτάσεις τους;

Μόνο 6 ημέρες, καθώς η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει αύριο 30/11/2020!

Κ. Ζέρβα ας μην γελιόμαστε. Πόσο σοβαρή, πρωτότυπη, πρόταση μπορεί να συγκροτηθεί μέσα σε 6 μέρες; Δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθείτε «fast track» διαδικασίες, ώστε να καλύψετε τις πραγματικές σας σκοπιμότητες.

Ή μας κοροϊδεύετε και έχετε έτοιμες τις προτάσεις και απλά για τα μάτια του κόσμου κάνετε αυτήν την πρόσκληση ή ακόμη μια φορά στο "πόδι", χωρίς πλαίσιο, χωρίς προδιαγραφές, χωρίς οικονομικά στοιχεία, χωρίς...

Σοβαρευτείτε επιτέλους. Ο πολιτισμος δεν είναι παιχνιδάκι! Ο πολιτισμός κ. Ζέρβα απαιτεί ευαισθησία. Απαιτεί σεβασμό προς τον άνθρωπο. Μην τον προσεγγίζετε κι αυτόν με προχειρότητα. Μην τον απαξιώνετε μέσω των διαδικασιών σας.Ο πολιτισμός είναι ανθρώπινη δημιουργία. Απαιτεί συναισθηματική ενέργεια και χρόνο. Μην την προσπερνάτε κι αυτήν. Έχετε την ευκαιρία να στηρίξετε σοβαρά το χώρο του πολιτισμού, που πλήττεται σκληρά από την πανδημία και για μια ακόμη φορά αδιαφορείτε και δεν έχετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης.

Ξαναδείτε το!! Σοβαρά και με ενσυναίσθηση!! Μήπως τελικά η προθεσμία σας έληξε πριν ακόμα αρχίσει;