Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί: Τα kibos φυτρώνουν σαν μανιτάρια στις αυλές των δημοτικών

Κριτική στον δήμο Θεσσαλονίκης για τη σχολική στέγη από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» - «Δικαίως οι γονείς ξεσηκώνονται».

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σχολική στέγη ασκεί η αντιπολιτευτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», με αφορμή το τουλάχιστον ένα kibo που θα τοποθετηθεί στο 90ό δημοτικό σχολείο και το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα kibos φυτρώνουν σαν μανιτάρια στις αυλές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξάλλου η προτίμηση του κ. Ζέρβα σε αυτού του είδους τις σχολικές αίθουσες είναι γνωστή».

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για το Kibo στο 90ό δημοτικό - Τι λέει ο δήμος (φωτο)

«Αντί να εργάζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί ένα σοβαρό πρόγραμμα σχολικής στέγης, προτιμά την εύκολη λύση και μάλιστα με πρόσχημα την υποχρεωτική  δίχρονη προσχολική αγωγή. Από τη μια καταδικάζει τα παιδιά της ευαίσθητης και κρίσιμης αυτής ηλικίας να στοιβάζονται σε ακατάλληλους παιδαγωγικά και επικίνδυνους για την υγείας τους χώρους και από την άλλη καταστρέφει τις σχολικές αυλές και αφαιρεί από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων πολύτιμο ελεύθερο χώρο για διάλλειμα και παιχνίδι» σημειώνει η παράταξη και σχολιάζει: «Δεν προξενεί σε κανέναν εντύπωση η στάση του, αφού είναι ο πρωταθλητής Δήμαρχος σε αποχαρακτηρισμούς χώρων που προορίζονται για ελεύθερους χώρους και κοινωφελείς σκοπούς. Αυτός είναι ο τρόπος που επιλέγει να υλοποιεί τα μεγαλόπνοα σχέδια του και να χτίζει τη Θεσσαλονίκη που οραματίζεται».

Η δημοτική παράταξη υπογραμμίζει πως «δικαίως οι γονείς και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα ξεσηκώνονται» και τονίζει πως «είμαστε δίπλα σε όλους τους γονείς, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς στον δίκαιο αγώνα τους για αξιοπρεπή σχολεία και για μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη εκπαίδευση».