Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο ΠΑΜΑΚ

Παραμένει αυξημένο το ενδιαφέρον των φοιτητών για εμβολιασμό - Πώς άλλαξε η εμβολιαστική κάλυψη από την αρχή της λειτουργίας του κέντρου.

Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον των φοιτητών του πανεπιστήμιου Μακεδονίας που κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν εντός του εμβολιαστικού κέντρου του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Την ίδια στιγμή, μειώνεται ο αριθμός των φοιτητών αλλά και του προσωπικού που εισέρχονται με την επίδειξη rapid test στους χώρους του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου και υπεύθυνο του εμβολιαστικού προγράμματος, Δημήτρη Χανδράκη, πλέον μόνο το 22% των προσερχομένων στο πανεπιστήμιο επιδεικνύει rapid test, που σημαίνει πως δεν έχει εμβολιαστεί. «Το ποσοστό αφορά κατά βάση φοιτητές, και όχι τόσο το προσωπικό γιατί εκείνοι ελέγχονται σε άλλα σημεία», λέει χαρακτητιστικά.

Όπως επισημαίνει ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου και υπεύθυνος του εμβολιαστικού προγράμματος, το ενδιαφέρον -κυρίως- των φοιτητών είναι ολοένα και πιο αυξημένο. «Κατά μέσο όρο κλείνονται περίπου έξι ραντεβού την ημέρα ενώ αρκετές είναι οι φορές που αυτά είναι διπλάσια», σημειώνει ο ίδιος.

Ο αντιπρύτανης υπογραμμίζει πως το πρόγραμμα θα τρέξει τουλάχιστον μέχρι τέλη Νοεμβρίου καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη δόση. «Οι φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ αλλά και το διοικητικό προσωπικό μπορεί εύκολα να κλείνει ραντεβού στο emvolio.gov.gr. Το δικό μας εμβολιαστικό κέντρο είναι υπό την αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ», συμπληρώνει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, αυξημένη είναι και η ζήτηση για την αναμνηστική δόση του εμβολίου από το προσωπικό συνολικά. «Ακόμα δεν μας επιτρέπεται να προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς με την τρίτη δόση αλλά είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για να δούμε εάν μπορούμε να το καταφέρουμε», τονίζει.

Σημειώνεται πως τα εμβολιαστικό κέντρο ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 20 Οκτωβρίου του 2021.

Ο αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ είχε ενημερώσει λίγο πριν την εκκίνηση των εμβολιασμών και για την εμβολιαστική κάλυψη στους φοιτητές και στο προσωπικό του πανεπιστημίου.

Η εμβολιαστική κάλυψη στα μέλη ΔΕΠ άγγιζε στα μέσα του Οκτώβρη το 92%, στο διοικητικό προσωπικό το 80% ενώ στους φοιτητές στο 75%.