Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με έργα Mozart και Haydn συνεχίζει τις εμφανίσεις της η Συμφωνική Ορχήστρα

Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ.

H Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ζωντανές  εμφανίσεις της και ταξιδεύει το κοινό στον μαγικό κόσμο της μουσικής του Mozart και του Haydn σε μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το αριστουργηματικό Κονσέρτο για Βιολί αρ.3 σε Σολ Μείζονα του W.A.Mozart με σολίστ τον δεξιοτέχνη βιολονίστα Ανδρέα Παπανικολάου. Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ συνέθεσε το κονσέρτο αυτό στο Σάλτσμπουργκ το 1775, όταν ήταν 19 ετών. Σε μια επιστολή προς τον πατέρα του, ο Μότσαρτ το ονόμασε «Συναυλία του Στρασβούργου».

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία αρ. 43 σε Μι ύφεση μείζονα του Joseph Haydn που αναφέρεται με τον υπότιτλο «Ερμής». Ο Haydn συνέθεσε το έργο αυτό το 1771 το οποίο περιγράφεται ως «η κατεξοχήν αυστριακή συμφωνία δωματίου».

Τα έργα:

W.A.Mozart: Κονσέρτο για Βιολί αρ.3 σε Σόλ Μείζονα

-- Allegro
-- Adagio
-- Rondeau/Allegro

Joseph Haydn: Συμφωνία αρ. 43 σε Μι ύφ. Μείζονα

-- Allegro
-- Adagio
-- Menuetto

Μουσική Διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

O βιολονίστας Ανδρέας Παπανικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Το 2001 απέκτησε το δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί και ειδική διάκριση με καθηγήτρια την Ειρήνη Ντράγκνεβα από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2004 απέκτησε το Bachelor of Music in performance από τη Vancouver Academy of Music-SK Lee college στον Καναδά, όπου σπούδασε με υποτροφίες από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής, Α. Τριάντη (Ο.Μ.Μ.Α.) και από τη Μουσική Ακαδημία του Βανκούβερ.

Απέσπασε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς μουσικής, παρακολούθησε masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές και συμμετείχε σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ, δίνοντας συναυλίες σε διάφορες χώρες. Σε ηλικία 19 ετών πέτυχε στις εξετάσεις της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στα Α΄ βιολιά. Είναι ιδρυτής του 'Συνόλου Εγχόρδων Θεσσαλονίκης' και του κουαρτέτου εγχόρδων 'Αιμίλιος Ριάδης', με τα οποία πραγματοποιεί πλήθος συναυλιών. Εμφανίζεται συχνά σε ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει βιολί στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το 2014 κατέκτησε τη θέση του Α κορυφαίου στα Β΄ βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
 
-- Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διατεθούν στην είσοδο του Θεάτρου ΑΝΕΤΟΝ (Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη).

-- Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας