Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με Φρικαντέλα και Οδύσσεια έρχεται τo Christmas Theater

Οι δύο μεγάλες παραγωγές θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή που θα στηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» από τα Χριστούγεννα.

Τη μαγεία των Χριστουγέννων με δύο μεγάλες παραγωγές φέρνει το Christmas Theate που έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με την «Οδύσσεια» του Ομήρου και ο Ευγένιος Τριβιζά με την γνωστή «Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», παρουσιάζονται την εορταστική περίοδο για μικρούς και μεγάλους.

Η «Φρικαντέλα» είναι μια φαντασμαγορική μουσική υπερπαραγωγή του κοσμαγάπητου παραμυθιού με μουσικές συνθέσεις του Άλκη Mπαλτά, σκηνοθεσία του Φωκά
Ευαγγελινού, κορυφαίους ερμηνευτές του λυρικού θεάτρου, απολαυστικά μπαλέτα, πολυμελείς  χορωδίες και ζωντανά επί σκηνής την κλασική συμφωνική
ορχήστρα «ATHENS ACADEMICA»!

Παρουσιάζοντας την παράσταση στη διάρκεια συνέντευξης τύπου και μιλώντας μέσω skype, ο Ευγένιος Τριβιζάς ανέφερε πως «ο χαρακτήρας της μάγισσας Φρικαντέλας δημιουργήθηκε το 1996 κατά την διάρκεια μιας συναυλίας όπου ακούγονταν κάλαντα από όλο τον κόσμο» κι έκτοτε η μάγισσά του έγινε αγαπητή παντού.

Όσο για την «Οδύσσεια», η Κάρμεν Ρουγγέρη σκηνοθετεί έναν πολυμελή θίασο με 25 ηθοποιούς και τραγουδιστές, μια εντυπωσιακή παράσταση για το συναρπαστικό ταξίδι του Οδυσσέα μέχρι την Ιθάκη. Μιλώντας γι΄αυτήν είπε πως «πρόκειται για ένα μεγάλο ποίημα, μια ιστορία που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Μας ενδιαφέρει να μάθουν τα παιδιά το μεγαλείο του Ομήρου και της αρχαίας Ελλάδας μέσα από μια πολύ προσεγμένη παραγωγή».

«Θέλαμε πολύ αυτή τη συνεργασία. Τον Σεπτέμβρη είχαμε τη ΔΕΘ, που ήταν πολύ πετυχημένη έκθεση, στη συνέχεια την Agrotica, την Ρhiloxenia και άλλες εκθέσεις. Τώρα μπαίνουμε στο πνεύμα των γιορτών με το Πάρκο Μαθηματικών που θα λειτουργεί ως 30 Μαρτίου 2023, στις αρχές Δεκεμβρίου θα ανοίξει ο Αστερόκοσμος και θα έχουμε και το Christmas Τheater, με την προπώληση των εισιτηρίων να πηγαίνει ήδη πολύ καλά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

Για τον Διεθύνοντα Σύμβουλο του Christmas Theater, Βαγγέλη Περάκη, «η διαφορετική αυτή ιδέα πολιτισμού γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια και πραγματοποιήθηκε στον εσωτερικό των Ολυμπιακών Ακινήτων Γαλατσίου, στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του 2018, ενώ πλέον λειτουργεί όλο χρόνο. Ο στόχος μας για τη Θεσσαλονίκη είναι να γίνει ένα θέατρο με τις ίδιες προδιαγραφές όπως αυτές της Αθήνας».

Το Christmas Theater έχει κάνει στάσεις σε πάνω από 50 χώρες με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού. Το 2021 γεννήθηκε το «αδερφάκι» του στον εξωτερικό χώρο του Christmas Theater το City Garden Festival, που μέσα σε περίπου δύο χρόνια φιλοξένησε περίπου 96 συναυλίες με 98.000 θεατές.

Οι παραστάσεις θα είναι διπλές, από τα Χριστυούγεννα, στις 15.00 και τις 19.00. Στις 30/12/22 και 8/1/23 θα είναι στις 12.00 και τις 17.00.