Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με κατάνυξη και μάσκες η Ακολουθία των Παθών στους ναούς (φωτo+vid)

Οι πιστοί προέρχονται φορώντας τις μάσκες τους στην εκκλησία, όπου τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν παρατηρείται συνωστισμός.

Με θρησκευτική κατάνυξη, αλλά και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τελείται η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών της Μεγάλης Πέμπτης στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι πιστοί προέρχονται για τα Δώδεκα Ευαγγέλια φορώντας τις μάσκες τους στην εκκλησία, όπου τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν παρατηρείται συνωστισμός.

Η Ακολουθία των Παθών, κατά την οποία ψάλλονται τα Δώδεκα Ευαγγελία, ξεκίνησε φέτος νωρίτερα από το καθιερωμένο, στις 17.30, προκειμένου να προλάβουν οι πιστοί να την παρακολουθήσουν χωρίς να παραβιάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, που ξεκινάει στις 10 το βράδυ.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά, όπου οι πιστοί αφήνουν λουλούδια, με τα οποία θα στολιστεί ο επιτάφιος.

Σε κάποιες μικρότερες εκκλησίες, όπως η ιερά μόνη Οσίας Θεοδώρας, έγινε διαγράμμιση στον αύλειο χώρο, προκειμένου να τηρούνται πιστά οι αποστάσεις.