Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ» ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ενημέρωσαν την ευρωβουλευτή για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έκαναν στην κατεύθυνση διάσωσης του εμβληματικού κτηρίου.

Την πρόθεσή της να στηρίξει την πρωτοβουλία πολιτών «Στηρίξτε το Παλατάκι» για τη διάσωση του ιστορικού και εμβληματικού κτηρίου στα όρια του δήμου Καλαμαριάς, διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη σε ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση που είχε με μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου 2022.

Μάλιστα η συνάντηση, για λόγους καθαρά συμβολικούς, πραγματοποιήθηκε μπροστά από την κλειδωμένη κεντρική είσοδο του παλατιού, όπου κι εκεί ακόμη, είναι εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης και της φθοράς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ενημέρωσαν την ευρωβουλευτή για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έκαναν στην κατεύθυνση διάσωσης του παλατιού και έδωσαν έμφαση στην ανάγκη λήψης γρήγορων αποφάσεων καθώς όλα δείχνουν ότι τόσο το κτήριο όσο και ο περιβάλλοντας χώρος έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψης και της μακράς περιόδου απουσίας εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών.

Τόνισαν ακόμη ότι η διάσωση του κτηρίου, η ανάδειξη και η αξιοποίησή του δεν αφορά στενά τον δήμο Καλαμαριάς, στον οποίο υπάγεται χωροταξικά, αλλά όπως είπαν «είναι μια υπόθεση υπερτοπικού χαρακτήρα και ενδιαφέροντος και ενδιαφέρει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη αλλά και την ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα μέλη της αντιπροσωπείας ανέπτυξαν στην ευρωβουλευτή σκέψεις και προτάσεις ως προς τις πιθανές χρήσης αυτού. Μεταξύ άλλων ανάφεραν πως: «το παλατάκι μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει ένας όμορφος και χρήσιμος χώρος για την ευρύτερη περιοχή. Μπορεί να γίνει ένας ξεχωριστός χώρος πολιτισμού, φιλοξενίας εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, χώρος έναρξης συνεδρίων, απονομής βραβείων, υποδοχής προσκεκλημένων κ.α. Θα μπορούσε ακόμη να φιλοξενεί και δραστηριότητες που θα αποφέρουν κάποιο οικονομικό όφελος υπέρ της συντήρησης του ίδιου του κτηρίου».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ