Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών-«Ναζισμός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»(vid)

Υπό τους ήχους ναζιστικού εμβατηρίου η διαμαρτυρία ανεμβολίαστων υγειονομικών έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους

της Καλλιόπης Καλύμνιου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό τον ήχο ναζιστικού εμβατηρίου και με σύνθημα «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ναζισμός» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από μέλη της Πανελλήνιας Ομάδας Υγειονομικών και υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Οι διαμαρτυρόμενοι, εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα, εναντιώνονται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζόμενους των δομών υγείας, η οποία έχει θέσει εκτός εργασίας ένα ποσοστό των εργαζομένων. Ταυτόχρονα ζητούν και μεγαλύτερη ενίσχυση του ΕΣΥ από την πολιτεία.

Ο Παναγιώτης Παπαγιαννάκης, συντονιστής της ΠΟΕΥ, ανέφερε στη Voria.gr ότι «κλείνουμε ένα μήνα που βγήκαμε σε αναστολή. Είναι πολιτική απόφαση εξόντωσης. Η υποχρεωτικότητα καταργείται και μαζεύεται σε άλλους κλάδους», ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι «Συνάδελφοι έχουν υποχρεωθεί με rapid test, απόδειξη ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και κολλάνε. Το εμβολιαστικό κίνημα έχει αποτύχει γιατί δημιουργείται εξάρτηση με συνεχής επαναλαμβανόμενες δόσεις των σκευασμάτων». Τέλος, ο κ. Παπαγιαννάκης ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο καθώς έρχεται ένας χειμώνας γεμάτος προκλήσεις για τα νοσοκομεία λόγω της γρίπης και του επόμενου κύμματος της πανδημίας.

Η Αθανασία Πέτσα, ειδική παιδαγωγός στο ψυχιατρείο Σταυρούπολης, ανέφερε για το εμβόλιο ότι «μια ιατρική πράξη έχει πολιτικοποιηθεί και εργαλιοποιηθεί και φέρνει σε διχασμό τον κόσμο».

«Η απόφαση πρέπει να παίρνεται με ιατρούς λόγους, όχι για να μπει σε καφετέριες και για να κρατήσει τη δουλειά του», είπε η ίδια. Παράλληλα, η κ. Πέτσα επισήμανε ότι πρέπει να αναιρεθη η απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και να μην γίνονται διακρισεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ναζισμός», σχολίασε.