Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μετράει ήδη δεκαεπτά λουκέτα η Τσιμισκή

Συνολικά 17 επιχειρήσεις λιανεμπορίου στην οδό Τσιμισκή έχουν βάλει λουκέτο όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα λουκέτα μετράει το λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη στην οδό Τσιμισκή, τον πλέον εμπορικό δρόμο της πόλης, έχουν κλείσει 17 επιχειρήσεις. Το παραπάνω ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Αντικείμενο της συνέντευξης αποτελούσε το αίτημα που έχει ήδη διατυπώσει η ΕΣΕΕ από τον Ιανουάριο για στήριξη του λιανεμπορίου με πρόγραμμα, ανάλογο με αυτό που πρόκειται να χορηγηθεί στην εστίαση. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την κοστολόγηση που έχει κάνει η ΕΣΕΕ, ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ και προτείνεται να δοθεί σε εμπορικές επιχειρήσεις με μείωση τζίρου άνω του 30% που απασχολούν έως 10 εργαζομένους.

«Πρέπει να προσεχθεί το εμπόριο. Υπήρχαν τα οριζόντια μέτρα, που είναι σωστά, αλλά μας ξεχνούν στα ειδικά μέτρα. Αλλοι κλάδοι παίρνουν περισσότερα σε σχέση με το αποτύπωμά τους στην οικονομία», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας.