Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μία συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πάνο Καλαϊτζή το πρωί στα Δικαστήρια

Τα άτομα θα μαζευτούν έξω από τα Δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης για τον προφυλακισμένο στις φυλακές Κορυδαλλού 35χρονο, Πάνο Καλαϊτζή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τα άτομα θα μαζευτούν έξω από τα Δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης για τον προφυλακισμένο στις φυλακές Κορυδαλλού 35χρονο, Πάνο Καλαϊτζή, καθώς συνεδριάζει το συμβούλιο για την παράταση ή μη, της προφυλάκισης του.

Παράλληλα, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους και στον Θάνο Χατζηαγγέλου και τη Γεωργία Βούλγαρη.

Όπως σημειώνεται, ο 35χρονος συνελήφθη έξω από το σπίτι της συντρόφου του μετά από επίθεση με γκαζάκια που έγινε στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2022 και κατηγορείται μαζί με τους άλλους δύο ως μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση. Τους αποδίδονται, μεταξύ άλλων, από κοινού οι κατηγορίες για τις τρομοκρατικές πράξεις της έκρηξης με χρήση εκρηκτικών υλών και κατασκευής, προμήθειας και κατοχής τους. Ο Πάνος Καλαϊτζής αρνείται κατηγορηματικά όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Το κάλεσμα απηύθυναν φίλοι, συγγενείς και αλληλέγγυοι στον προφυλακισμένο στις φυλακές Κορυδαλλού 35χρονου, οι οποίοι και αναφέρουν πως αυτός «παραχώρησε το σπίτι του για να κάνει καραντίνα λόγω covid-19 ένας συνάδελφος και συγκατηγορούμενός του και βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση».