Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μήνυση από ΕΑΥΘ για την «επικήρυξη» 21 αστυνομικών από αναρχικούς

Τη μήνυση κατέθεσαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης

Μηνυτήρια αναφορά κατά των διαχειριστών ιστοτόπου αναρχικού χώρου κατέθεσε σήμερα στη δικαιοσύνη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά από την επικήρυξη 21 αστυνομικών υπαλλήλων στις 16 Ιουλίου, με την ανάρτηση να παραμένει έως σήμερα στο διαδίκτυο.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί ανάρτησαν ονόματα και διευθύνσεις αστυνομικών

Τη μήνυση κατέθεσαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης και ο νομικός σύμβουλος της ΕΑΥΘ, Σωτήρης Τερζούδης.

Ο κ. Τσαϊρίδης τόνισε στη Voria.gr πως η μήνυση γίνεται κατά των κειμενογράφων του άρθρου και εναντίον παντός άλλου υπευθύνου, και ζητούν, πρωτίστως, να κατέβει άμεσα από την ιστοσελίδα αλλά και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. «Δεν είναι δυνατόν σε ένα κράτος δικαίου κάποιος να αναρτά ονόματα και διευθύνσεις 21 δημοσίων λειτουργών και μάλιστα, να παρακινεί σε εγκληματικές ενέργειες εναντίον αυτών και των οικογενειών τους και να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, κάνοντας λόγο για απαρατήρητη απάθεια του πολιτικού κόσμου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι κρίσιμης σημασίας η λήψη μέτρων για να αποφευχθούν ανάλογες ενέργεις, διότι όπως λέει ο ίδιος «μπορεί σήμερα να αφορά ονόματα αστυνομικών, αλλά όσο υπάρχει απραξία, ο καθένας θα μπορεί να αναρτά ονόματα δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων δημοσίων λειτουργών». Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, πως με αυτόν τον τρόπο καλλιεργείται ένα ευρύ «κλίμα τρομοκρατίας».

Υπευνθυμίζεται πως σε πρότερο ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποίησε η Ένωση σε ξενοδοχείο της πόλης γνωστοποιήθηκε πως εφόσον δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση και προστασία των αστυνομικών μετά την προσφυγή της στην ελληνική δικαιοσύνη, η υπόθεση θα προωθηθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι η ΕΑΥΘ θα καλύψει όλα τα προκύψαντα έξοδα ώστε εμπλεκόμενοι αστυνομικοί που το επιθυμούν να ασκήσουν ποινική δίωξη για τα κατ’ έγκληση αδικήματα που διεπράχθησαν εις βάρος τους.

Να σημειωθεί πως η λίστα των ονομάτων αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αναρχικού χώρου και συνοδεύεται από κείμενο με τίτλο «Δημόσια επικήρυξη έμμισθων μαφιόζων του κράτους και των αφεντικών».

Οι αστυνομικοί τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι κυρίως συνδικαλιστές.