Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μειώσεις 70% στα δημοτικά τέλη ζητούν επιχειρηματίες του Ωραιοκάστρου

Κάτοικοι και επιχειρηματίες του Ωραιοκάστρου αιτούνται τη μείωση των δημοτικών τελών - Πάγωμα των τιμών για το 2022 έχει προαναγγείλει ο δήμος.

Μειώσεις στα δημοτικά τέλη ζήτησαν σήμερα επιχειρηματίες και κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου από τη διοίκηση του Παντελή Τσακίρη.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr κάτοικος και επιχειρηματίας της περιοχής Σοφία Κυριακίδου έχουν μαζευτεί υπογραφές από περίπου 250 άτομα που κατέθεσαν το αίτημα μείωσης των δημοτικών τέλων. Οι μειώσεις που ζητούν ανέρχονται σε 50% για τις κατοικίες και στο 70% για τα επαγγελματικά ακίνητα.

«Ζητούμε τη μείωση για όσο κρατήσει η κρίση στην ενέργεια καθώς τα έξοδα στο ρεύμα έχουν φτάσει πολύ ψηλά επίπεδα. Είναι σημαντικό να κατέβουν τα δημοτικά τέλη για να ελαφρυνθούν οι πολίτες και τα νοικοκυριά καθώς αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε», υπογραμμίζει συγκεκριμένα η Σοφία Κυριακίδου.

Η ίδια κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας και γραπτώς το αίτημα των πολιτών. Παράλληλα αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και το δημοτικό συμβούλιο, θα ορίσουν δικηγόρο ώστε να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο σχετικό αίτημα αναφέρεται ότι «εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες Ωραιοκάστρου αιτούμαστε από τον δήμο μας τη μείωση των δημοτικών τελών στο μισό για τις κατοικίες και στο 70% για τα επαγγελματικά ακίνητα και βιοτεχνίες για να μπορέσει να υπάρχει αύριο το επιχειρείν. Είναι γνωστό ότι φυτοζωοούμε τα δύο τελευταία έτη και οι τελευταίες αυξήσεις της ΔΕΗ και τώρα των εταιρειών ρεύματος θα μας γονατίσουν. Ζητάμε άμεσα μέτρα ώστε να μην μπει η χρονιά και μας βρει χρεωμένους χιλιάδες ευρώ που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να πληρώσουμε. Αιτούμαστε τη στήριξη του δήμου και των συμπολιτών μας συμβούλων πριν καταστραφούμε όλοι. Διότι τα δημοτικά τέλη πρέπει να είναι ανταποδοτικά και δυστυχώς δεν είναι πλέον ο δήμος κατάντησε εισπράκτορας του δημοσίου καταστρέφοντας τις περιουσίες μας. Ας είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδος το Ωραιόκαστρο που θα δώσει το έναυσμα να ακολουθήσουν και οι άλλοι στηρίζοντας πιο τον Έλληνα στον τόπο του».

Ο δήμος Ωραιοκάστρου έχει αποφασίσει για το 2022 να υπάρξει πάγωμα στις τιμές των δημοτικών τελών. Είχε προηγηθεί μείωση της τάξης του 16,67% για τα νοικοκυριά το 2021, όπως και 11,4% για τους επαγγελματίες του δήμου.