Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας ΕΒΕΘ και Επιμελητηρίου πόλης του Ιρακινού Κουρδιστάν

Το ΕΒΕΘ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σουλεϊμανίγια υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση εμπορικών σχέσεων.

Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση των διμερών οικονομικών, επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων υπέγραψαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σουλεϊμανίγια.

Το μνημόνιο υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης, στο ΕΒΕΘ, μελών πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής από το Ιρακινό Κουρδιστάν, που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη με αφορμή το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON, που διοργανώθηκε από τις 12 έως τις 14 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ΕΒΕΘ το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και από το Επιμελητήριο της Σουλεϊμανίγια ο Πρόεδρος του, κ. Seerwan Mohammed Mahmood.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΘ, το μνημόνιο εστιάζει στην ενθάρρυνση των διμερών εμπορικών επαφών, στην ανταλλαγή ενημέρωσης για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιρακινού Κουρδιστάν και στην κινητοποίηση των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, προκειμένου να συμμετάσχουν σε joint ventures και εκθεσιακά γεγονότα εκατέρωθεν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ΕΒΕΘ, η αλλοδαπή αποστολή, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου και μάλιστα επισκέφθηκε τους χώρους εργασίας και έλαβε πληροφορίες για την οργάνωση και τις αρμοδιότητές τους».