Skip to main content

Διαμαρτυρία στην Αγ. Σοφίας: «Και τι ζητάω, μια ευκαιρία στη Σχολή πάλι να πάω!»

Ακόμα μια μουσική διαμαρτυρία από φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ - Ακούστε την παραλλαγή τού «Και τι ζητάω»

Ακόμα μια μουσική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι. Αντίστοιχη καλλιτεχνική δράση πραγματοποιήθηκε και στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι φοιτητές διαμηνύουν ότι «η Τέχνη δεν είναι δημόσια απειλή» και με όπλο τη φωνή τους ζητούν τη λήψη μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, με τις τέχνες έναν χρόνο να βρίσκονται στον πάγο.

Tραγούδησαν, δε, μια παραλλαγή του κομματιού «Και τι ζητάω», των Σαββόπουλου-Μαχαιρίτσα, παραφράζοντάς το ως εξής: «Και τι ζητάω, μια ευκαιρία στη σχολή πάλι να πάω».

Οι παρευρισκόμενοι καταδίκασαν την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ τονίζοντας πως «δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές».

Παράλληλα, τραγούδησαν πως «ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Μπροστά από το πανό τους υπήρχε κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους συλληφθέντες. Η σημερινή διαμαρτυρία έκλεισε τραγουδώντας «Το ακορντεόν».