Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συμβολικό μπλόκο από τους αγρότες στον κόμβο Χαλκηδόνος

Οι αγρότες με 20 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα απέκλεισαν για περίπου μισή ώρα τον δρόμο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Εκτροπή της κυκλοφορίας.

Συμβολικό μπλόκο στον κόμβο της Χαλκηδόνας πραγματοποίησαν αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει στα τρακτέρ να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για τη διαμαρτυρία που είχε προγραμματιστεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι αγρότες με 20 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα απέκλεισαν για περίπου μισή ώρα τον δρόμο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, αναγκάζοντας την αστυνομία να εκτρέπει την κυκλοφορία.

Όπως ανέφερε ο αγρότης και αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Χαλκηδόνας, Γιώργος Γεωργίτσαρος, η κατάσταση είναι δραματική για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους, καθώς το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί λόγω της οικονιμικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ενσκύπτει στα προβλήματα. «Είναι τραγικό σήμερα που μιλάμε να μην στηρίζεται ο αγροτικός τομέας, οι κτηνοτρόφοι μας, οι οποίοι έχουν δει το τελευταίο διάστημα μία δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής τους, είτε είναι ρεύμα, είτε ζωοτροφές», ανέφερε και πρόσθεσε πως και οι αγρότες επιβαρύνονται από την αύξηση στα λιπάσματα.

Οι αγρότες τις Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο συνέλευση στα Γιαννιτσά, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο. Ο κ. Γεωργίτσαρος τόνισε ότι οι αγρότες δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους, αλλά θα συνεχίσουν ακόμα πιο συντονισμένα και μαζικά.