Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη - Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση

Η διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη ούτως ώστε η απεργία να κριθεί παράνομη - Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την Πέμπτη 14 Απριλίου.

Η διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη ούτως ώστε η απεργία να κριθεί παράνομη.

Το συνδικάτο καταγγέλλει εμπαιγμό και κοροϊδία για μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Παράλληλα, ένας ακόμα λόγος είναι πως δεν έχει καταβληθεί το επίδομα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετικά ΚΥΑ.

Κανονικά θα λειτουργούν οι γραμμές που εκτελούν τα ΚΤΕΛ στον νομό Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που εκδικάζεται η προσφυγή της διοίκησης για το εάν θα κηρυχθεί παράνομη η απεργία της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε πεντάωρη στάση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ την Παρασκευή, 8 Απριλίου. Στη στάση δεν κινούνταν λεωφορεία ούτε με προσωπικό ασφαλείας.

Για τη στάση εργασίας η διοίκηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η απόφαση δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Η τύχη της 24ωρης απεργίας της ερχόμενης Πέμπτης θα κριθεί με βάση τη δικαστική απόφαση που αναμένεται αύριο το μεσημέρι. Σημειώνεται πως σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν εχθές οι εργαζόμενοι του οργανισμού, ενώ εκδικάζονταν η υπόθεση.

Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 6 Απριλίου, το Συνδικάτο είχε συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκυρήξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Έτσι, για ολόκληρη την ημέρα οι λεωφορειακές γραμμές εκτελούνταν με προσωπικό ασφαλείας.