Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα αναβολή στη δίκη Ψωμιάδη και άλλων 11 για την επίθεση στον Μπουτάρη

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δεχτεί σωματική και λεκτική επίθεση από μαινόμενο πλήθος σε εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων το 2018

Αναβλήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά λόγω απουσίας μαρτύρων, η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων 11 για τη φραστική και σωματική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018.

Νέα ημερομηνία ορίστηκε για τις αρχές του 2023. Σημειώνεται ότι ο πρώην δήμαρχος ήταν και πάλι παρών στο δικαστήριο.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έχουν παραπεμφθεί να καθίσουν συνολικά 12 άτομα που κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση λόγω και έργω, ενώ η κατηγορία που βαραίνει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αφορά την προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση από ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου του 2018 στην Πλατεία του Λευκού Πύργου.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν πολίτες να στρέφονται μαινόμενοι κατά του πρώην δημάρχου, τον οποίο προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν ο προσωπικός του αστυνομικός και η τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα. Τα εν λόγω ντοκουμέντα εξετάστηκαν κατά την προκαταρκτική έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βοηθώντας στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Όσον αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, οδηγείται στο εδώλιο με την κατηγορία της προτροπής των φυσικών δραστών να κινηθούν εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τοπικό μέσο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τόνισε χαρακτηριστικά «να, αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία. Αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι το πολιτικό» την ώρα που διακρίνεται να περνά ο πρώην δήμαρχος και ενώ πολίτες που διαδήλωναν για τη Μακεδονία αποκάλεσαν «προδότη».

Ισχυριζόμενος ότι οι δηλώσεις του ήταν προϊόν «πολιτικής κριτικής», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε αρνηθεί στο παρελθόν ότι παρακίνησε τους φυσικούς δράστες ενώ παράλληλα υποστήριξε πως δεν τους γνώριζε ενώ ο ίδιος βρισκόταν μακριά από τον τόπο της επίθεσης.