Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον Ιανουάριο του 2023 στο σκαμνί και πάλι οι αδερφοί Ψωμιάδη για τα 45άρια

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ωστόσο, αναβλήθηκε ξανά λόγω κωλύματος για τον Ιανουάριο.

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του επόμενου έτους η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη και άλλων έξι ατόμων για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια».

Μετά από τέσσερις αναβολές, δύο κατόπιν σχετικού αιτήματος και δύο λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναβλήθηκε ξανά λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδέλφια Ψωμιάδη, Παναγιώτης και Διονύσης, κατηγορούνται κατά περίπτωση για τις πράξεις της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης. Η συνολική ζημία για την πρώην νομαρχία να ανέρχεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο η υπόθεση έχει δύο σκέλη: Το πρώτο αφορά τις κατατμήσεις 456 έργων, συνολικής αξίας 15,4 εκατ. ευρώ που δόθηκαν με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Και το δεύτερο έχει να κάνει με 83 συμβάσεις της Νομαρχίας, και μετέπειτα περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εργαζόμενους που εισέπραξαν παράνομα χρήματα, με ζημιά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το δημόσιο.

Το κατηγορητήριο έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά στις κατατμήσεις 456 έργων, συνολικής αξίας 15,4 εκατ. ευρώ που δόθηκαν με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Το δεύτερο έχει να κάνει με 83 συμβάσεις της Νομαρχίας, και μετέπειτα περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εργαζόμενους που φέρεται να εισέπραξαν παράνομα χρήματα, με ζημιά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το Δημόσιο.