Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ SAVE YOUR HOOD

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, με αφορμή τη Διεθνή ημέρα Γης, διοργανώνεται από το save your hood νέα δράση καθαρισμού στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Εδώ και 15 μήνες οι εθελοντές της ομάδας save your hood Thermaikou & Thessalonikis έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, υγροτόπους, ρέματα, παράνομες χωματερές, πάρκα, δρόμους και πλατείες και έχουν συλλέξει περισσότερα από 800.000 λίτρα σκουπιδιών, που μεταφράζεται σε χιλιάδες σακούλες απορρίμματα και ογκώδη.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, με αφορμή τη Διεθνή ημέρα Γης, διοργανώνεται από το save your hood νέα δράση καθαρισμού σε όλην την έκταση του δρόμου που ενώνει τη Νέα Μηχανιώνα με την Επανομή μήκους 7,5 χλμ και του καθέτου δρόμου μήκους 3 χλμ που οδηγεί στο Κτήμα Γεροβασιλείου, ως την είσοδο της Επανομής.

Συμπαραστάτες στο εγχείρημα είναι η αντιδημαρχία καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής, το Κτήμα Γεροβασιλείου και η οργάνωση ΕΝΑΛΕΙΑ που θα διαχειριστεί τα ανακυκλώσιμα.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.00 π.μ οι εθελεοντές θα συναντηθούν στα κοιμητήρια Νέας Μηχανιώνας και στο χώρο στάθμευσης στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Με λεωφορείο θα μεταφερθούν σε προκαθορισμένα σημεία δράσης και στη 13:00 θα μας περισυλλεγούν για επιστροφή στην αφετηρία.

Οχήματα του κτήματος Γεροβασιλείου θα αναλάβουν την μεταφορά των σκουπιδιών στα κοιμητήρια Νέας Μηχανιώνας, όπου θα υπάρχει κάδος της ΕΝΑΛΕΙΑ.

Μοναδική μέριμνα των εθελοντών είναι να έχουν γάντια εργασίας για να εργαστούν με ασφάλεια.

Πέρα από τον καθαρισμό, στόχος είναι, όπως αναφέρει το Save your hood, η επαφή με συμπολίτες που θα συμπορευτούν ως εθελοντές για την εκπαίδευση των κατοίκων για το επόμενο βήμα στη διαχείριση των συσκευασιών και την ενίσχυση της προσπάθειας για κυκλική οικονομία. Περιορισμό δηλαδή των παραγόμενων σκουπιδιών, την επανάχρηση αντικειμένων και τέλος την ανακύκλωση.

«Η Γη μας έχει ανάγκη να ξαλαφρώσει από το βάρος των σκουπιδιών μας, με την ελπίδα μια μέρα να επιστρέψει η ευτυχία, μέσα από μια άλλη στάση ζωής με επίκεντρο τον άνθρωπο πολίτη και όχι καταναλωτή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ