Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση κατά των απολύσεων στη Μαλαματίνα (φωτο)

Η νέα κινητοποίηση των εργαζομένων της οινοποιίας γίνεται κατά των δύο νέων απολύσεων στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία.

Διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα στο Καλοχώρι πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί μερίδα εραζομένων της εταιρείας που απεργούν εδώ και δύο μήνες, καθώς επίσης συνδικαλιστικοί φορείς και συλλογικότητες.

Η νέα κινητοποίηση γίνεται κατά των δύο νέων απολύσεων στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία και συγκεκριμένα του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών, Άρη Μερκενίδη.

Την αντίδραση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα προκάλεσε πληροφορία ότι στην εταιρεία μπήκαν φορτηγά για να φορτώσουν εμπόρευμα. Άμεσα κινήθηκαν προς την πλαϊνή πλευρά του εργοστασίου όμως την κίνησή τους απέτρεψε διμοιρία της αστυνομίας που έστησε φραγμό.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε προχωρήσει σε 15 απολύσεις οι οποίες είχαν προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων που έκτοτε πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργίες ζητώντας την ανάκληση αυτών, αλλά και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων κάνουν λόγο για παράνομες και εκδικητικές απολύσεις.

Για σήμερα το πρωί το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ έχουν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας.