Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία κατά της αστυνομικής βίας (φωτο+video)

Πορεία κατά του «κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής» από φοιτητικούς συλλόγους και αναρχικές συλλογικότητες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον «κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή» πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι και αναρχικές συλλογικότητες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι περίπου 1.000 διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθει από τις 12:00 στον Λευκό Πύργο. Στην πορεία, που κατέληξε στη σημείο αφετηρίας λίγο πριν τις 14:00, συμμετείχαν και μέλη της δημοτικής παράταξης «Πόλη Ανάποδα».

«#Πονάω!», «Ως Εδώ!» με τον «αυταρχισμό, την καταστολή, την αστυνομική αυθαιρεσία και τη συστηματική προσπάθεια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης», ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, μετά τα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη καθώς και την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Στο ίδιο κλίμα, ζητούσαν την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το ΑΠΘ.

Κρατώντας πανό, φώναζαν «να φύγει η αστυνομία από τις πόλεις και τις γειτονιές μας».

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν, παράλληλα, και «νίκη στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού», ο οποίος βρίσκεται στην 65η ημέρα απεργίας πείνας. Μάλιστα, υπήρχε και σχετικό πανό από την «Πρωτοβουλία Δικηγόρων, Νομικών».

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική.

Αντίστοιχες δράσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα και για αύριο σε αρκετές πόλεις της χώρας από οργανώσεις, λαϊκές συνελεύσεις και συλλογικότητες.

Παράλληλα, αντίστοιχη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας και πιθανώς πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.