Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα, πράσινη όψη στην πλατεία Μετεώρων (φωτο)

Σε υπερυψωμένο λόφο, στη βορειοδυτική πλευρά της πλατείας διαμορφώθηκε βραχόκηπος με κεντρικό στοιχείο μια ελιά, με ιδιαίτερο σχήμα κλαδέματος.

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, η παρέμβαση μικρής κλίμακας του Τμήματος Πρασίνου σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δημόσιους χώρους του δήμου Παύλου Μελά, την Πλατεία Μετεώρων της ΔΕ Πολίχνης. Τα συνεργεία του δήμου προέβησαν σε βελτιωτικές εργασίες με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της συγκεκριμένης πλατείας που περικλείεται από καταστήματα και δρόμους με συνεχή κυκλοφορία οχημάτων και αποτελεί τόπο συνάντησης, ανάπαυσης και παιχνιδιού.

Σε υπερυψωμένο λόφο, στη βορειοδυτική πλευρά της πλατείας διαμορφώθηκε βραχόκηπος με κεντρικό στοιχείο μια μεσογειακή ελιά, με ιδιαίτερο σχήμα κλαδέματος (φυτική κόμη διαμορφωμένη σε μπάλες), η οποία περιβάλλεται από στρογγυλά πυξάρια, σολάνουμ με μωβ άνθος και ναντίνες. Η όμορφη σύνθεση θα συμπληρώνεται με χρωματιστές πόες ανά εποχή. Είχε προηγηθεί ''πράσινη ενίσχυση'' και σε άλλα σημεία της πλατείας όπου φυτεύτηκαν θάμνοι, φωτίνιες και αμπέλιες για να δώσουν με το χρώμα τους ομορφιά και καλαισθησία στο χώρο. Μάλιστα, τοποθετήθηκε προβολέας που παρέχει φως στο βραχόκηπο και το λόφο τις νυχτερινές ώρες, συμβάλλοντας στον καλλωπισμό και την ασφάλεια της περιοχής.



Στην Πλατεία Μετεώρων, δίπλα από την αναβαθμισμένη παιδική χαρά παρενέβη αυτό το καλοκαίρι και το Τμήμα καθημερινότητας και άμεσης επέμβασης με την κατάργηση του παλιού συντριβανιού, που τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω των συχνών βλαβών, καταστροφών και κατά συνέπεια του υψηλού κόστους αποκατάστασης. Μετά τον καθαρισμό του χώρου, ακολούθησε εικαστική παρέμβαση, τοποθέτηση καθιστικού και φύτευση, εξωραΐζοντας το αστικό τοπίο.



Ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με σχετική ανακοίνωση, καλεί τους πολίτες να προστατεύσουν τη λειτουργία των ελεύθερων δημόσιων χώρων αναψυχής και κοινωνικοποίησης, «ώστε να αποτρέψουμε όλοι μαζί, δημοτική αρχή, υπηρεσιακός μηχανισμός και κάτοικοι, περιστατικά βανδαλισμών και παραβατικές συμπεριφορές».