Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση απεργών και αλληλέγγυων στη Μαλαματίνα (vid)

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται έξω από την είσοδο του εργοστασίου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της απεργίας και κατά της εργοδοσίας αλλά και της αστυνομίας

Συγκέντρωση εργαζομένων αλλά και μελών συνδικάτων, σωματείων, συνδικαλιστών, οργανώσεων και συλλογικοτήτων πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα στο Καλοχώρι.

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται έξω από την είσοδο του εργοστασίου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της απεργίας και κατά της εργοδοσίας αλλά και της αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι στην είσοδο της επιχείρησης βρίσκονται παρατεταγμένοι αστυνομικοί ενώ πέριξ του εργοστασίου έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ.

Εχθές σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των εργαζομένων με τους τελευταίους να κάνουν λόγο για απρόκλητη βία από πλευράς των οργάνων της τάξης. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γιάννης Φραγγιδης αλλά και αστυνομικοί σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι απεργοί εμπόδισαν το λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους που ήθελαν να δουλέψουν να μπει στο εργοστάσιο. Η αστυνομία απώθησε τους απεργούς με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα επεισόδια.

Από την πλευρά της η εταιρεία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών έχουν αποκλείσει παράνομα το εργοστάσιο.

Για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.