Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό (φωτο+vid)

Άλλη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μπροστά από τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη το απόγευμα μπροστά από τον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη σημερινή κινητοποίηση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων συμμετείχαν μέλη της ιατρικής κοινότητας και πολίτες.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο Παναγιώτης Παπαγιαννάκης, γιατρός γαστρεντερολόγος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι στάλθηκε από τους συμμετέχοντες της σημερινής συγκέντρωσης και μέλη της Πανελλήνιας ομάδας επαγγελματιών υγείας υπόμνημα 110 σελίδων στον πρωθυπουργό, στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και άλλους σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.



Ο κ. Παπαγιαννάκης επισήμανε ότι «οι επιπλοκές των εμβολίων είναι περισσότερες από όσες λένε» καθώς και ότι οι μελέτες των εμβολίων είναι λίγων μηνών και άρα δεν είναι απόλυτα αξιόπιστες. Παράλληλα, ο κ. Παπαγιαννάκης σημείωσε ότι συνάδελφοι που δουλεύουν στο ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν καθημερινά «30 με 40 άτομα που έχουν επιπλοκές από εμβόλια».

Ο Γεώργιος Σύρτης, ψυχολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ανέφερε στη Voria.gr ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί» καθώς και ότι θα υπάρξουν κι άλλες συγκεντρώσεις, όπως αυτή της 29ης Αυγούστου.

Οι συγκεντρωμένοι επισήμαναν πως δεν πρόκειται για «όχι» στα εμβόλια εν γενεί, αλλά στα «γενετικά εμβόλια mRNA».