Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεαροί διέρρηξαν οκτώ αυτοκίνητα μέσα σε ένα μηνα

Οι δράστες προτιμούσαν να χτυπήσουν σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων, αθλητικών χώρων και εμπορικών κέντρων.

Δύο νεαροί Έλληνες 24 και 18 ετών ήταν οι δράστες μπαράζ διαρρήξεων οχημάτων σε Πυλαία και Θέρμη όπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας Χορτιάτη.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη περασμένου Απριλίου έως τέλη τοπυ περασμένου Μαΐου του 2021 στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Θέρμης και Πυλαίας, διέρρηξαν οκτώ οχήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη τέσσερα  σε χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων, αθλητικών χώρων, εμπορικών κέντρων κ.α., αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι παραπάνω για την προσέγγισή τους στα σημεία που διέπρατταν τις έκνομες ενέργειες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.