Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεαροί προσποιήθηκαν πελάτες σε σούπερ μάρκετ και πήραν 3.720 ευρώ

Εισήλθαν σε γραφεία καταστήματος αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Εύοσμο και αφαίρεσαν 3.720 ευρώ - Προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο στο Κορδελιό

Στην εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας και τριών περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο σε περιοχές αρμοδιότητάς τους, έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

⦁    Δύο ημεδαπών, ενός 17χρονου και μίας 24χρονης -σύμφωνα με πληροφορίες Ρομά-, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα τον Ιούνιο του 2019, προσποιούμενοι του πελάτες εισήλθαν σε γραφεία καταστήματος αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ευόσμου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.720 ευρώ.

Επιπλέον ανωτέρω δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με την ίδια μέθοδο να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από κατάστημα στο Κορδελιό.   

⦁    29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, ο οποίος τον Απρίλιο του 2020 μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας από ημεδαπή στην περιοχή του Ευόσμου το κινητό της τηλέφωνο ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν το όχημα στο οποίο επέβαινε.

⦁    Ημεδαπού, ο οποίος αρχές Αυγούστου του 2020 παραβίασε παράθυρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Εύοσμο και αφαίρεσε 13 μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών και 1 κινητό τηλέφωνο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.