Skip to main content

Νέες πληροφορίες για τον συγγραφέα που αυτοκτόνησε καίγοντας το σπίτι του

Ο συγγραφέας βγήκε περίπου στις 8.20 το πρωί στην ταράτσα και απευθύνθηκε σε μία γειτόνισσα λέγοντάς της να μπει μέσα γιατί θα αρχίσει να πυροβολεί.

Της Καλλιόπης Καλύμνιου

Ο συγγραφέας, Ευάγγελος Βαρελίδης ήταν ο 81χρονος που νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας έβαλε φωτιά στο σπίτι του στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και αυτοκτόνησε, ενώ νωρίτερα πυροβολούσε στον αέρα με καραμπίνα.

Δείτε εδώ: Θεσσαλονίκη: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και αυτοκτόνησε (vid)

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο συγγραφέας-φιλόσοφος βγήκε περίπου στις 8.20 το πρωί στην ταράτσα και απευθύνθηκε σε μία γειτόνισσα που ήταν στο μπαλκόνι της, λέγοντάς της να πει στον άνδρα της να μετακινήσει το αμάξι. Ύστερα της είπε να μπει μέσα γιατί θα αρχίσει να πυροβολεί.

Γείτονές του κάνουν λόγο για έναν πολύ ήσυχο αλλά ιδιαίτερο άνθρωπο.

Φίλος του 81χρονου μίλησε σχετικά με το συμβάν και τους πιθανούς λόγους για τους οποίους συνέβη σήμερα η αυτοκτονία.

Αρχικά, ο φίλος του συγγραφέα αναφέρει ότι «έλαβα δύο μέιλ από τον Ευάγγελο που εξηγούσε τους λόγους της αυτοκτονίας του. Μου είπε να έρθω από νωρίς για να τραβάω βίντεο γιατί θα γίνει μεγάλο πανηγύρι».

Ο φίλος του επισήμανε πως είχε ο συγγραφέας πολυάσχολη ζωή, ωστόσο πριν από λίγο καιρό υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό που επηρέασε την ικανότητα γραφής του στον υπολογιστή, γεγονός που αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για τον ίδιο.

«Πήγαμε στον νευρολόγο, το αντιμετωπίσαμε. Ο νευρολόγος είπε ότι δεν είναι τίποτα. Παρολα αυτά πριν απο 15 μερες μου έγραψε πάλι μία επιστολή και μου έδωσε τα αντικείμενα του. Μόλις το κατάλαβα (τι θα έκανε), τον συνέφερα αλλά σήμερα το πρωί δεν πρόλαβα να το προβλέψω».

Ο φίλος του 81χρονου ανέφερε πως σήμερα κάλεσε την αστυνομία κι έγινε προσπάθεια να σωθεί ο συγγραφέας, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα στις αρχές και έπειτα βγήκε στην ταράτσα κι άρχισε να πυροβολεί, πιθανόν για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο φίλος του θύματος, πέταξε πρώτα κάποια βιβλία του κάτω και μετά ακούστηκε μία έκρηξη. Έπειτα, πήρα φωτιά ο χώρος.

Ο 81χρονος διοργάνωνε φιλοσοφικές συναντήσεις με κύριο αντικείμενο, όπως φαίνεται και από σχετικές αφισοκολλήσεις που είχε κάνει, τον νου, τον έρωτα, τη συνείδηση και το εγώ.



Υπενθυμίζεται πως ο 81χρονος βγήκε σήμερα το πρωί με την καραμπίνα στην ταράτσα, ξεκίνησε να πυροβολεί απειλώντας πως θα αυτοκτονήσει, ενώ στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο δωμάτιο που διέμενε, με αποτέλεσμα να βρεθεί απανθρακωμένος λίγο αργότερα με την καραμπίνα δίπλα του.