Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέες πορείες κατά τού υπό ψήφιση εργασιακού νομοσχεδίου (φωτο+vid)

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν καθώς όπως σημείωσαν η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Την ώρα που η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα εργασιακά οδεύει προς την περαίωσή της, για να ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία, μέλη συνδικαλιστικών παρατάξεων, συνδικάτων, σωματείων και συλλογικοτήτων πραγματοποίησαν νέες πορείες διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης, μετά τις πρωινές κινητοποιήσεις.

Τα μέλη που πρόσκεινται σε σωματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου, ενώ από την Καμάρα ξεκίνησαν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και πολιτικών συλλογικοτήτων.



Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν καθώς όπως σημείωσαν η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων.

Η πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στο ΥΜΑΘ και ακολούθησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία, που ολοκλήρωσαν την πορεία τους μέχρι την πλατεία του Εργατικού Κέντρου.



Αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί μπροστά από το Διοικητήριο.