Skip to main content

Νέοι μπελάδες για την εστίαση από τη μετάβαση της Θεσσαλονίκης στο κόκκινο

Τα bar και τα bar restaurants τα βασικά θύματα από το κοκκίνισμα της Θεσσαλονίκης - Σε αγώνα επιβίωσης ο κλάδος της εστίασης.

Σε νέους... μπελάδες μπαίνει η εστίαση μετά την ανακοίνωση πως η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο κόκκινο.

Διαβάστε: Και επίσημα στο κόκκινο Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από ποτέ θα ισχύσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται στις περιπτώσεις των μίνι lockodown, εντούτοις οι άνθρωποι του χώρου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς βλέπουν πως για ακόμη μια φορά θα υποστούν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, που ακολουθεί την ανεξέλεγκτη πορεία του ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Για τα bar και για τα bar restaurants οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές» σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης υπογραμμίζοντας πως «για την κυβέρνηση τα bar θα υπολογίζονται ως ανοιχτά την ώρα που δεν θα μπορούν ουσιαστικά να λειτουργήσουν καθώς στα εν λόγω καταστήματα η μουσική είναι βασική προϋπόθεση ενώ οι ώρες που τα επισκέπτονται οι πελάτες είναι μετά τις 10.00- 11.00».

«Είναι καταστροφή για τους ανθρώπους αυτούς» σχολιάζει ο κ. Επιτροπίδης επισημαίνοντας πως η απόφαση για τo κοκκίνισμα της Θεσσαλονίκης θα επηρεάσει και τα καταστήματα της εστίασης που είχαν κλείσει εκδηλώσεις, κυρίως βαφτίσεις.

Για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις επισημαίνει ο ίδιος, δεδομένου πως έχουν ήδη κλειστεί ημερομηνίες σε εκκλησίες, δεν τίθεται ζήτημα να μην πραγματοποιηθούν, ωστόσο δεν αποκλείει να μην υπάρξουν κρατήσεις για νέες βαφτίσεις.

Πάντως επί του παρόντος τα εστιατόρια δεν δείχνουν να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τα νέα μέτρα, καθώς πολλά κλείνουν νωρίτερα από τη 1.00, ενώ η απουσία της μουσικής μοιάζει να μην ενοχλεί ιδιαίτερα τους θαμώνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Επιτροπίδη ο αγώνας επιβίωσης για τον κλάδο έχει ήδη αρχίσει, καθώς με τα πρώτα κρύα ακόμη και τα καταστήματα του χώρου που επί του παρόντος δουλεύουν καλά θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς οι εσωτερικοί χώροι, που θα είναι και ο μόνος προορισμός για όσους θέλουν να βγουν το χειμώνα θα είναι μόνον για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με αποτέλεσμα να χάνεται σημαντικό μέρος του τζίρου των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, είναι απαραίτητη η επιδότηση του ενοικίου στην εστίαση κάτι που ίσχυε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων lockdowns.

Σημειώνεται πως στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη μπήκαν το απόγευμα της Τετάρτης μαζί με τη Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική.

Στο εν λόγω επίπεδο προβλέπονται τα παρακάτω μέτρα:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.