Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 71χρονος που τραυματίστηκε σε καβγά για τον σκύλο του

Ο 71χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από καβγά με 43χρονο για τον σκύλο του, κατέληξε πριν μία εβδομάδα στο ΑΧΕΠΑ.

Κατέληξε μετά από 40 ημέρες νοσηλείας ο 71χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από καβγά με 43χρονο την ώρα που έκανε βόλτα με τον σκύλο του στην περιοχή της Πολίχνης.

Συγκεκριμένα, στις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια περιπάτου με τον σκύλο του ο ηλικιωμένος διαπληκτίστηκε με τον 43χρονο επειδή, σύμφωνα με το protothema.gr, το κατοικίδιο του ηλικιωμένου δεν είχε λουρί. Εκεί, ο 43χρονος φέρεται να έσπρωξε τον 71χρονο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει και να χτυπήσει στο οδόστρωμα.

Ο 71χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε επέμβαση εγκεφάλου. Ωστόσο δεν παρουσίασε σημάδια ουσιαστικής βελτίωσης και κατέληξε πριν περίπου από μία εβδομάδα.

Ο δράστης της υπόθεσης και πατέρας δύο παιδιών είχε προσαχθεί αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο εκδοχές για το σοβαρό χτύπημα

Ένας μάρτυρας φέρεται, σύμφωνα με το protothema.gr, να κατέθεσε τα εξής για την υπόθθεση: «Ξαφνικά ακούσαμε φασαρία από την απέναντι γωνία του δρόμου. Τότε βγήκα στο μπαλκόνι και είδα να βρίζονται δύο άντρες, ένας γύρω στα 40 και ένας ηλικιωμένος γύρω στα 70. Από αυτό που κατάλαβα ήταν ότι βρίζονταν για τα σκυλιά τους. Είχαν και οι δύο μεγαλόσωμα σκυλιά τα οποία έβγαλαν εκείνη την ώρα βόλτα. Ο λόγος που ξεκίνησε ο καβγάς ήταν, υποθέτω, γιατί δεν φορούσε λουράκι το σκυλί του ηλικιωμένου. Από εκεί ξεκίνησε η φασαρία γιατί και οι δύο άρχισαν να βρίζονται γι' αυτόν τον λόγο. Σε μια στιγμή και ενώ ο μέχρι τότε λεκτικός καβγάς τους είχε τελειώσει, ο ηλικιωμένος είπε στον άλλον ότι είναι ''τρύπιος'' ή κάτι παρόμοιο. Τότε, ο νέος ενώ άρχισε να απομακρύνεται, όταν άκουσε την προσβολή αυτή επέστρεψε να ζητήσει τον λόγο. Την ίδια στιγμή, ο ηλικιωμένος άρχιζε και έφευγε ενώ ο άλλος τον ακολουθούσε. Όταν πλησίασαν σε μικρή απόσταση, το σκυλί του παππού μπήκε ανάμεσά τους και άρχισε να γαβγίζει».

«Ο νέος έλεγε στον ηλικιωμένο ''παλιομ@λ@κ@ μάζεψε το σκυλί σου μη σε γ@@@σω''», υποστήριξε δεύτερος μάρτυρας, κατά τις ίδιες πληροφορίες του protothema.gr.

Ο 40χρονος άρχισε να τρέχει, στην πορεία, προς τη μεριά του 70χρονου για τον χτυπήσει. «Τον χτύπησε πισώπλατα στο κεφάλι με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να πέσει αναίσθητος στο έδαφος. Στη συνέχεια προσπαθούσε να τον συνεφέρει φωνάζοντας: ''Παναγιά μου τι έκανα και που έχω μπλέξει τώρα''», ισχυρίστηκε ακόμη ο δεύτερος μάρτυρας που βρέθηκε μπροστά στο τρομακτικό συμβάν.

«Φώναζε δυνατά και έχασε τις αισθήσεις του»

Στην κατάθεσή του, σύμφωνα πάντα με το protothema.gr, ο κατηγορούμενος δίνει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό βίας: «Δεν είχα κανέναν σκοπό να τον βλάψω ή να τον ρίξω κάτω, κανένα σκοπό να τον τραυματίσω τον άνθρωπο. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως ο άνθρωπος λιποθύμησε από την ένταση και επειδή φώναζε δυνατά και είχε ανεβάσει παλμούς και για τον λόγο αυτό έχασε τις αισθήσεις του. Από το Σάββατο που κρατούμαι, κάθε μέρα ζητάω από το Θεό να τον έχει καλά, να βγει από το νοσοκομείο υγιής και γερός και να μπορέσω να τον δω και να του ζητήσω μία συγγνώμη και να μάθω τί έγινε, για ποιον λόγο έπεσε. Το μόνο που σκέφτομαι είναι η υγεία του ανθρώπου και τα αγοράκια μου που είναι ο μικρός εννέα μηνών και ο μεγάλος μόλις τρεισήμισι ετών και η γυναίκα μου».

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αξονικής Τομογραφίας, ο ηλικιωμένος έφερε κάταγμα, εκτεταμένη αιμορραγία διάχυτα στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, καθώς και οξύ αιμάτωμα με εγκεφαλικές θλάσεις και διαταραχή του κρανίου.