Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέο boutique apart hotel στη Δαναϊδών από Ισραηλινούς

Πρώην βιοτεχνικός χώρος μετατράπηκε σε boutique apart hotel – Πέρασε σε χέρια Ισραηλινών επενδυτών - Ποια εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση.

Ζωή απέκτησε ένας βιοτεχνικός χώρος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που έφθινε στο πέρασμα του χρόνου. Ο χώρος, που βρίσκεται στη Δαναϊδών 6, στη συμβολή με την οδό Στρατηγού Σφέτσου, πέρασε σε χέρια Ισραηλινών επενδυτών και σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, μίνιμαλ boutique apart hotel, που εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Τη διαχείριση του «DeniZen Boutique Apartments» ανέλαβε η Nilie Premium Hospitality MGMT, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σκιάθο και Χαλκιδική.

Υπεύθυνη για την «αναγέννηση» του χώρου είναι η συμβουλευτική, τεχνική P4, που παρέχει ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει νομική υποστήριξη και επενδυτικές προτάσεις καθώς και πλήρη αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και διαχείριση κατασκευών, κάτι που έκανε και στο συγκεκριμένο project.

To κτίριο εκτείνεται σε πέντε ορόφους διαθέτει 12 διαμερίσματα, από 28 τμ το καθένα. Κάποια από αυτά διαθέτουν σαλοκουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπάνιο, ενώ άλλα έχουν έναν ενιαίο χώρο και μπάνιο. Το συνολικό εμβαδό του κτιρίου είναι περί τα 650 τμ. ενώ ο υπόγειος χώρος χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός.

Ήδη από τους πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, η κινητικότητα είναι μεγάλη, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και για τη μελλοντική πορεία του καταλύματος.

Η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται το «DeniZen Boutique Apartments», το τελευταίο διάστημα αλλάζει πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην οδό Δωδεκανήσου, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση προκειμένου να μη μπλοκάρει από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ προχθές συνεργεία από τη διεύθυνση Οδοποιίας και Σήμανσης πραγματοποίησαν διαγραμμίσεις.

Υπό επενδυτική… πολιορκία η Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία χρόνια η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, τελεί υπό επενδυτική «πολιορκία» με τους βιοτεχνικούς χώρους να αποτελούν δημοφιλή επιλογή για Ισραηλινούς επενδυτές.

Ενδεικτικά του ενδιαφέροντος είναι τα πυκνά δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο, που αναφέρουν τη Θεσσαλονίκη ως μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στον τομέα της κτηματαγοράς.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου των ακινήτων, η κινητικότητα αυτή εδράζεται στην αντίληψη πως η ελληνική αγορά είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια με χαμηλές αποτιμήσεις των ακινήτων στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνδυασμό με την αποκόμιση εσόδων από την εκμετάλλευση, οι επενδυτές αποβλέπουν κυρίως στην κεφαλαιοποίηση σημαντικών υπεραξιών στο μέλλον, εκτιμώντας ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιώνονται συνεχώς και οι αξίες θα βρεθούν σε ανοδική πορεία.