Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέο πάρκο στην Ανθέων με live μετάδοση των ατμοσφαιρικών μετρήσεων

Αναβαθμίστηκε το πάρκο στην Ανθέων - Μετάδοση σε ζωντανό χρόνο των ατμοσφαιρικών μετρήσεων - Τι είπαν Ζέρβας και Μπακούρας

Το αναβαθμισμένο πάρκο στη συμβολή των οδών Μαρία Κάλλας και Ανθέων εγκαινίασαν νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) Λεωνίδας Μπακουρας.

Το υποβαθμισμένο πάρκο ανακατασκευάστηκε με δωρεά της εταιρείας φυσικού αερίου, αναβαθμίζοντας την εικόνα μιας από τις πλέον γνωστές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Φυτεύτηκαν νέα δέντρα, λουλούδια, τοποθετήθηκαν παγκάκια, πεζοδρόμια και λαμπτήρες δίνοντας μια νέα πνοή στο αστικό τοπίο.

Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η τοποθέτηση ηλεκτρονικής οθόνης μέσα από την οποία μεταδίδονται σε ζωντανό χρόνο τα ατμοσφαιρικά δεδομένα από τον σταθμό μέτρησης που είναι τοποθετημένος στη συμβολή των οδών Μαρτίου με Καρακάση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι σήμερα είναι μια σημαντική γιορτή, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και την ημέρα αυτήν ο δήμος Θεσσαλονίκης τη γιορτάζει στην πράξη, εγκαινιάζοντας την ανάπλαση μιας γωνίας της πόλης. "Έχουμε ένα νέο πάρκο, ένα νέο περιβάλλον και τις πληροφορίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πόλη μας είναι καλύτερη για διάφορους λόγους και ένας από αυτούς είναι η χρήση τα τελευταία χρόνια του φυσικού αερίου, Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της χρήσης φυσικού αερίου και σε αυτό συνέβαλε η εξαιρετική διανομή της εταιρείας φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης", ανέφερε.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η Θεσσαλονίκη να πορεύεται με καλύτερο πράσινο, με καλύτερες περιβαλλοντικές συνήθειες απ' όλους μας έτσι ώστε να έχουμε το περιβάλλον που αξίζει σε μια ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας τόνισε ότι το φυσικό αέριο έχει βοηθήσει πολύ ώστε να βελτιωθεί το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, καθως δεν υπάρχει το πρόβλημα της αιθαλομίχλης. "Η εταιρεία τα επόμενα χρόνια θα συνεισφερει ώστε η πολιτεία να πετύχει τους στόχους του Έσεξ" ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτεύουσα του φυσικού αερίου καθώς τα 3/4 του πληθυσμού της πόλης έχουν φυσικό αέριο. Σημείωσε ότι σε άλλα κράτη πέρασαν 25 χρόνια για να μπει το αέριο στο 50% του πληθυσμού, ενώ στη Θεσσαλονίκη σε 20 χρόνια το 75% των κατοίκων χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης ανέφερε ότι γειτονιά έχει αγκαλιάσει το νέο πάρκο, το οποίο έχει ξαναγεννηθεί και επισήμανε ότι με τη χρήση του φυσικού αερίου τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Δείτε φωτογραφίες: