Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νομικό debate για οικονομική ελευθερία και περιβάλλον

Το νομικό debate, που διοργανώνει το ELSA Thessaloniki, θα διεξαχθεί ενώπιον κοινού, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Νομικό Αγώνα Επιχειρηματολογίας (Legal Debate), με θέμα «Οικονομική ελευθερία σε συνάρτηση με το δικαίωμα στο περιβάλλον», διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το ELSA Thessaloniki. Το νομικό debate θα διεξαχθεί ενώπιον κοινού, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το debate πραγματεύευται ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την ελληνική και διεθνή νομική επικαιρότητα.

Ειδικότερα, ο συσχετισμός των δύο συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, παρότι αναγκαίος για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης, συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις. Μέσα από την ανάλυση πραγματικών περιστατικών αλλά και μέσα από την εξέταση του σχετικού νομικού υποβάθρου, οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν υπέρ ή κατά της θέσπισης αυστηρών ορίων στην ελεύθερη οικονομική ανάπτυξη, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες των τεσσάρων ατόμων ανάλογα με την θέση την οποία καλούνται να υποστηρίξουν και θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους εξής: τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ Κώστα Χρυσόγονο, τον Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου Τάσο Παυλόπουλο και τον Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ Κωνσταντίνο Γώγο.

Το Νομικό Debate πρόκειται να διεξαχθεί ενώπιον κοινού, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.