Skip to main content

Η ιστορία ενός TikToker από Θεσσαλονίκη: Ο Ορφέας περπατάει ξανά και εμπνέει τους γύρω του

Πριν 3 μήνες είχε πιθανότητα 50% να μείνει παράλυτος μετά από σοβαρό ατύχημα - Σήμερα είναι ξανά όρθιος και έτοιμος να πραγματοποιήσει τα όνειρά του

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022 ο Ορφέας είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του στη Θεσσαλονίκη. Οι γιατροί του έδωσαν τότε 50% πιθανότητα να μείνει παράλυτος. Σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά, o Ορφέας περπατάει ξανά, γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην πλατφόρμα του TikTok συγκεντρώνοντας από χιλιάδες μέχρι και εκατομμύρια προβολές στα βίντεό του, και έχει ξεκινήσει τη μουσική του καριέρα, για την οποία, όπως λέει ο ίδιος, έχει μεγάλες βλέψεις και στόχους.

Ο Ορφέας ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με τα social media το καλοκαίρι του 2020, κάνοντας διάφορα βιντεάκια στο TikTok, την πολύ δημοφιλή και δυναμικά ανερχόμενη, κυρίως σε νεαρότερες ηλικίες, πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία και κοινοποίηση μικρών κωμικών και μη βίντεο, διάρκειας μέχρι 15 δευτερολέπτων.

Ο Ορφέας γνώρισε γρήγορα επιτυχία στο TikTok, έχοντας συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στα βίντεό του μέσα σε ένα πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. «Στην αρχή ανέβαζα πολύ τυχαία βιντεάκια. Δεν μιλούσα, απλώς κοιτούσα την κάμερα και έκανα λήψεις. Το αστείο ήταν δηλαδή ότι ήμουν άπραγος και είχα συνέχεια την ίδια έκφραση. Με το πέρασμα του χρόνου άρχισα να μιλάω και να βγαίνει προς τα έξω η προσωπικότητά μου» εξηγεί ο Ορφέας.

Το ατύχημα

Η ζωή του Ορφέα κυλούσε ομαλά μέχρι που τα ξημερώματα της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου ήρθε να τα αλλάξει όλα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε με το μηχανάκι του. Ήταν περίπου 4.30 τα ξημερώματα όταν φύγει από το στούντιο. Αν και δεν είχε πιεί καθόλου αλκοόλ, ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός, καθώς εκείνη την ημέρα ψιχάλιζε. Σε μια κακιά στιγμή, επιτάχυνε απότομα με το μηχανάκι, περίπου ένα λεπτό πριν φτάσει στο σπίτι του, γλίστρησε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα. «Ράγισα έναν σπόνδυλο στην πλάτη μου και κατευθείαν ένιωσα τα πόδια μου να είναι σαν ξένο σώμα. Τα έβλεπα, αλλά δεν μπορούσα να τα κουνήσω», αναφέρει ενθυμούμενος το σοκ που βίωσε.

Για καλή του τύχη, είχε τρακάρει μπροστά σε φούρνο, μέσα στον οποίο βρίσκοταν άτομα, τα οποία και ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έσπευσε άμεσα και η μητέρα του. «Όταν ήμουν μόνος στη βρεγμένη άσφαλτο, σκέφτηκα τις ταινίες που έχω δει που χτυπούν στη μέση και μένουν παράλυτοι. Τα πρώτα δέκα λεπτά που ήμουν στην άσφαλτο αναρωτιόμουν "γιατί σε εμένα", αλλά μετά άρχισα να το αποδέχομαι», δηλώνει. Ο Ορφέας μεταφέρθηκε μετά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου του έκαναν διάφορες εξετάσεις πριν μπει στο χειρουργείο, το οποίο διήρκησε έξι ώρες. «Ο πόνος που βιώνεις είναι τόσο μεγάλος, που αναρωτιέσαι γιατί δεν πεθαίνεις. Είναι σαν να σου βάζουν καρφιά μέσα σε όλο σου το σώμα. Είναι απίστευτος ο πόνος. Μόνο που φυσούσε ο αέρας στα πόδια μου, πονούσα. Τους παρακαλούσα να με ναρκώσουν», εξηγεί για τα όσα βίωσε πριν μπει στο χειρουργείο.

Στην αρχή οι γιατροί έδωσαν στον Ορφέα 50% πιθανότητα να περπατήσει ξανά, αλλά βλέποντας την εξέλιξή του τις επόμενες μέρες μετά το χειρουργείο, οπότε και άρχισε σιγά σιγά να κουνάει τα δάχτυλά του, τότε οι πιθανότητες άλλαξαν υπέρ του. Στο ΑΧΕΠΑ παρέμεινε για μια εβδομάδα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης, όπου χρειάστηκε να μάθει από την αρχή τα πάντα, από το να σηκώνεται μόνος του, μέχρι και να περπατάει. Ωστόσο, το πείσμα του ήταν αυτό που τον ώθησε να μην σταματήσει τις προσπάθειες του να επανέλθει στη φυσική κατάσταση που είχε πριν το ατύχημα. 

Ο Ορφέας έχει φύγει από το κέντρο αποκατάστασης εδώ και περίπου ένα μήνα. Η πρόοδος που έχει κάνει είναι τεράστια. «Έχω την υπομονή να κάνω ό,τι χρειάζεται για να φτάσω στον στόχο μου. Τη Μεγάλη Παρασκευή περπάτησα χωρίς πατερίτσες από τον μέχρι τον Λευκό Πύργο και πίσω. Ήταν δύσκολο και έπρεπε να είμαι πολύ συγκεντρωμένος, αλλά τα έκανα», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπολογίζει ότι σε ακόμα δύο μήνες θα έχει σχεδόν φτάσει στη φυσική κατάσταση που είχε πριν το ατύχημα.

Η μουσική

Αν και τα άτομα που παρακολουθούν τακτικά τον Ορφέα τόσο στο TikTok, όσο και στο Instagram είναι χιλιάδες, ο ίδιος επισημαίνει ότι ο τελικός στόχος του δεν είναι η επαγγελματική δημιουργία περιεχομένου σε αυτές τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αντιθέτως, ο κλάδος της μουσικής παραγωγής είναι αυτός με τον οποίον ασχολείται ενεργά εδώ και μερικούς μήνες, αν και η επαφή του με τη μουσική είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όταν σε ηλικία μόλις 10 ετών έπιασε για πρώτη φορά κιθάρα στα χέρια του. «Ασχολούμαι με τη μουσική παραγωγή στην παρούσα φάση. Έρχεται, δηλαδή, ένας ράπερ σε εμένα και του φτιάχνω το beat, το ηχογραφώ και του δίνω συμβουλές στο πώς να το δομήσουμε. Ουσιαστικά, κάνω οτιδήποτε, πέρα από τα φωνητικά», διευκρινίζει.

Μάλιστα, ο Ορφέας συνεργάζεται στενά τον τελευταίο καιρό με τον πασίγνωστο ράπερ Hawk στο νέο του άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Μαϊου. Όπως εξηγεί ο δημοφιλής TikToker,  ο οποίος συγκέντρωσε 100.000 ακόλουθους στο TikTok μέσα σε μερικές μόνο εβδομάδες και πλέον απαριθμεί περισσότερους από 200.000 ακολούθους, στο συγκεκριμένο άλμπουμ που φέρει τον τίτλο «Liberta», ασχολήθηκε με την παραγωγή δύο κομματιών, έπαιξε solo κιθάρα σε ένα άλλο και συνολικά έχει ηχογραφήσει το μισό άλμπουμ. Αυτό αποδεικνύει ότι παρά τις αντιξοότητες που έχει αντιμετωπίσει τον τελευταίο καιρό, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του. Είτε αυτό είναι μία συνεργασία με τους μεγαλύτερους ράπερ της Ελλάδας, είτε το να περπατήσει μόνος του από τη κουζίνα του σπιτιού του μέχρι και το μπάνιο.

Πηγή έμπνευσης για νέους που βιώνουν ίδιες δυσκολίες

Ο Ορφέας δεν θέλει να λυπάται για το ατύχημα που έζησε, ούτε για τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να φτάσει στο σημείο που είναι τώρα. Είναι ακόμα πιο δυνατός και συγκεντρωμένος στους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον του. Η υπομονή και η επιμονή του να περπατήσει ξανά αναδείχθηκαν μέσα από τα βίντεο που ανέβασε στο TikTok και τα οποία λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης για άλλους νέους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις και οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του και μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες.

«Χαίρομαι που βλέπω άτομα να αλλάζουν τη νοοτροπία τους. Ακόμα και από κάτι αρνητικό, μπορεί να βγει κάτι θετικό, με εκφράζει αυτή η προσέγγιση. Ο πόνος και παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες είναι μέρος της ζωής. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της και τέτοιου είδους ατυχήματα μπορούν να λειιτουργήσουν ως εφαλτήριο για να αρχίσεις ξανά να ανεβαίνεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ορφέας.

@x.orfeas

Προσοχή με τις μηχανές..

♬ original sound - X ORFEAS
@x.orfeas

25 μέρες μετά απτο ατύχημα με μηχανή

♬ original sound - X ORFEAS
@x.orfeas

45 μέρες μετά το ατύχημα

♬ LEAN ON MY BODY - lil nas x