Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η υδροφόρα «Αίαντας» για πρώτη φορά στο ΑΠΘ- Σε εξέλιξη διαμαρτυρία φοιτητών

Νέο σχεδιασμό εφαρμόζει από σήμερα η ελληνική αστυνομία στο ΑΠΘ, ενισχύοντας τις δυνάμεις της και με την ειδική υδροφόρα τον Αίαντα.

Παραμένει η ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν από το πρωί στο campus μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τον νέο γύρο επεισοδίων στην πλατεία Χημείου στο ΑΠΘ

Σήμερα βρίσκεται ξανά σε εξέλιξη στην πλατεία Χημείου διαμαρτυρία μελών φοιτητικών παρατάξεων για τη διαρκή πλέον παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, στον απόηχο και των χθεσινών ταραχών.

Από την πλευρά της η αστυνομία εφαρμόζει από σήμερα ένα νέο σχεδιασμό, ενισχύοντας τις δυνάμεις της και με την ειδική υδροφόρα τον Αίαντα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το συγκεκριμένο όχημα της αστυνομίας εισέρχεται σε χώρο Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν και χθες το βράδυ τόσο εντός όσο και εκτός του ΑΠΘ, μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του φοιτητή και την αστυνομική παρουσία. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ενώ πραγματοποιήθηκαν εννέα προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

Διαβάστε: ΑΠΘ: Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τον τραυματισμό φοιτητή - Διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά μέσα στο ΑΠΘ μετά το τέλος της πορείας (vids)