Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο εορτασμός της Ανάστασης στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά (video)

Περίπου στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης ήχησαν οι καμπάνες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο κέντρο της πόλης και ο ιερέας έψαλλε το Χριστός Ανέστη.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, τηρώντας στο έπακρο τις αποστάσεις ασφάλειας, τελείται απόψε η Παννυχίδα της Απόδοσης του Πάσχα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη.

Η Παννυχίδα τελείται ύστερα από απόφαση της ΔΙΣ, προκειμένου οι πιστοί που δεν είχαν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν τη νύχτα της Αναστάσεως, εξαιτίας του lockdown, να το πράξουν την ήμερα της αποδόσεως της εορτής. Η Εκκλησία γιορτάζει την απόδοση της εορτής, δηλαδή το τέλος της, κατά την οποία η Θεία Λειτουργία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της Αναστάσεως.



Περίπου στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης ήχησαν οι καμπάνες από την εκκλησία στο κέντρο της πόλης και ο ιερέας έψαλλε το Χριστός Ανέστη.



Στον ναό βρίσκεται το Άγιο Φως και όσοι πιστοί θελήσουν μπορούν να το λάβουν από μια ειδική προθήκη που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της εκκλησίας.



Αρκετοί είναι οι πιστοί που επισκέπτονται τον ναό για να ανάψουν ένα κεράκι, ενώ στην εισοδο βρίσκεται άνθρωπος της εκκλησίας που ενημερώνει για τις άδειες θέσεις και τον τρόπο που πρέπει να κάθονται οι πιστοί, σύμφωνα με τις οδηγίες.



Η λειτουργία θα συνεχιστεί σε όλες τις εκκλησίες έως τις 12.15 τα μεσάνυχτα.