Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Ο Γυάλινος Κόσμος» στο θέατρο Αριστοτέλειον για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Ο Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη έρχεται στη Θεσσαλονίκη για λίγες μόνες παραστάσεις - Πώς θα κλείσετε εισιτήριο

Ο Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης έρχεται στη Θεσσαλονίκη για λίγες μόνες παραστάσεις πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου  Αλκυονίς, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, παράσταση θα επαναληφθεί όπως ακριβώς φτιάχτηκε, με τους περιορισμούς του COVID_19, όπου οι ηθοποιοί δεν μπορούν να αγγίξουν ο ένας τον άλλο. Οι εξαιρετικοί  Λένα Παπαληγούρα,  Άννα Μάσχα,  Κωνσταντίνος Μπιμπής και  Αναστάσης Ροϊλός ζωντανεύουν τους ήρωες, σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.



Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι Παρασκευή 29/10 στις 21.00, το Σάββατο 30/10 στις 18.00 και στις 21.00 και την Κυριακή 31/10 στις 18.00. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 € κανονικό & 15 € (φοιτητικό-άνεργοι- ΑΜΕΑ)και η προπώληση γίνεται μέσω της viva.gr και στο ταμείο θεάτρου Αριστοτέλειον (τηλ. 2310 262 051).

Ο Γυάλινος Κόσμος γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και ανθρώπινης ευαισθησίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Ο Τομ θυμάται στιγμές  της οικογενειακής του ζωής.  Η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας, έχει συνθλίψει τα  όνειρά του. Η Λόρα, η αδερφή του,  αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από  γυάλινα ζωάκια. Η  Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ. Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους,  θα τους απογοητεύσει.

Συντελεστές Παράστασης:

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Deux Hommes
Βοηθός ενδυματολόγων: Δέσποινα Ιγνάτογλου
Φωτογραφίες: Μαριλένα Βαϊνανίδου

Ηθοποιοί:
Άννα Μάσχα: η μητέρα Αμάντα Ουίνγκφιλντ  
Κωνσταντίνος Μπιμπής: ο γιος Τομ Ουίνγκφιλντ
Λένα Παπαληγούρα: η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλντ
Αναστάσης Ροϊλός: ο επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ

Διάρκεια παράστασης : 120’