Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΜΕΘ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 70ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ

Ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος δήλωσε πως ο 70χρονος ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία

Την αποκάλυψη ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται ο πρώτος ασθενής ο οποίος έχει εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις MRNA εμβολίου έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, πρόκειται για έναν 70χρονο ασθενή χωρίς υποκείμενα νοσήματα ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Καπραβέλος το πρώτο αυτό περιστατικό δεν είναι αρκετό να προκύψουν συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα το εμβολίων, όπως επίσης δεν έχουν βγει οι εξετάσεις του σχετικά με το αν νοσεί από τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη μεγάλη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και ανησυχεί ακόμα περισσότερο όταν θα αρχίσουν να μολύνονται – μετά τους νέους – οι συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 50 και οι ανεμβολίαστοι.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε μια επιδημία κρουσμάτων η οποία δεν μεταφράζεται σε νοσηλείες και διασωληνωμένους αφού νοσούν κυρίως νέοι άνθρωποι και εμβολιασμένοι. Όμως αν συνεχίσουμε έτσι τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Θα νοσήσουν περισσότεροι σε αυτό το τέταρτο κύμα και θα πεθάνουν περισσότεροι», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ