Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο ράπερ ΛΕΞ γύρισε βίντεο κλιπ στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ

Ο γνωστός ράπερ από τη Θεσσαλονίκη γύρισε βίντεο κλιπ στο κτήριο του Παιδαγωγικού - Τι αναφέρει η Κοσμητεία για αυτήν την... ιδιαίτερη συνεργασία.

Στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γυρίστηκε το βίντεο κλιπ για το τραγούδι «AIRMAX» του γνωστού ράπερ ΛΕΞ, ο οποίος κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «ΜΕΤΡΟ» πριν λίγες μόλις ημέρες.

Το βίντεο κλιπ, που ανέβηκε χθες στο youtube, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 200.000 προβολές και τα πανοραμικά πλάνα από τον Πύργο της Παιδαγωγικής είναι άκρως εντυπωσιακά. Σημειώνεται ότι τραγούδι είναι νούμερο 6 στις τάσεις στο youtube και ολοένα και κατεβαίνει. Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε από το Σάββατο 7 Μαΐου έως και ξημερώματα της Κυριακής 8 Μαΐου, όπως αποτυπώνεται και από τις βραδινές λήψεις του κτηρίου στο βίντεο κλιπ. Συνολικά, τα γυρίσματα διήρκησαν λιγότερο από 24ωρες και έγιναν μετά από αδειοδότηση της Κοσμητείας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ και με την παρουσία φύλακα.

Μιλώντας στη Voria.gr η κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής σχολής του ΑΠΘ, Δόμνα Κακανά, αναφέρει ότι η ομάδα του Θεσσαλονικιού ράπερ ήταν αυτή που ήρθε σε επαφή με τη σχολή για το ενδεχόμενο να γυριστεί το βίντεο κλιπ στον Πύργο του Παιδαγωγικού. Η έγκριση δόθηκε, όπως σημειώνει η κ. Κακανά, από την Κοσμητεία της Σχολής και το διαδικαστικό κομμάτι το ανέλαβε η γραμματεία της Κοσμητείας. «Το σκεφτήκαμε αρκετά και τελικά συμφωνήσαμε. Θεωρήσαμε ότι, καθώς η σχολή μας είναι μία νεανική σχολή, είναι καλό το άνοιγμα του πανεπιστημίου στο ευρύ κοινό», δηλώνει η κοσμητόρισσα και προσθέτει ότι δεν επηρεάστηκε η εκπαιδευτική διαδικασία από τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ. Όσον αφορά το τραγούδι του ράπερ ΛΕΞ, η κ. Κακανά σημειώνει ότι «δεν ρωτήσαμε ποιο τραγούδι θα παρουσιάσει. Δεν κάναμε λογοκρισία».

Το τελικό αποτέλεσμα έχει αποσπάσει θετικά σχόλια τόσο από την πλευρά της Σχολής του Παιδαγωγικού του ΑΠΘ όσο και από τους φανς του Θεσσαλονικιού ράπερ, ενώ σημειώνεται ότι για τις εντυπωσιακές λήψεις επιστρατεύτηκε και η βοήθεια δύο drone. «Το τελικό αποτέλεσμα άρεσε και είναι μία πολύ καλη δημιουργία», τονίζει η κ. Κακανά και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίγονται από κάθε πλευρά. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν μέσα τους νέους ανθρώπους».