Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΟΔΗΓΟΣ ΟΑΣΘ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΓΚΥΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην οδό Βασ. Όλγας, στην περιοχή της Ανάληψης - Διαβάστε τι καταγγέλλει στη Voria.gr η 29χρονη έγκυος

Μία καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω οδηγός αρνήθηκε την επίβαση στο λεωφορείο σεμια νεαρή έγκυο που είχε μάλιστα καροτσάκι στο οποίο ήταν το 15μηνών παιδάκι της.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην οδό Βασ. Όλγας, στην περιοχή της Ανάληψης, όταν η 29χρονη επιχείρησε να ανέβει στο λεωφορείο της γραμμής 5 ή 6 (λόγω της σύγχυσης δεν συγκράτησε τη λεωφορειακή γραμμή). Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη Voria.gr η έγκυος γυναίκα, το λεωφορείο σταμάτησε, ωστόσο, η πόρτα εισόδου ήταν μπροστά σε κολονάκι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιβαστεί με το καροτσάκι.

Η 29χρονη κατευθύνθηκε στην μπροστινή πόρτα του οδηγού, ζητώντας του να μετακινήσει λίγο το λεωφορείο για να μπορέσει να ανέβει. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός της ανέφερε ότι για να επιβιβαστεί θα πρέπει να διπλώσει το καρότσι του παιδιού. «Αυτό ήταν δύσκολο να γίνει γιατί το καρότσι μου δεν διπλώνει. Αλλά εκτός αυτού, είμαι επτά μηνών έγκυος και προφανώς ήταν αδύνατο να πάρω το 15 μηνών παιδί μου αγκαλιά και να διπλώνω ταυτόχρονα το καροτσάκι. Όλα αυτά τα είπα στον οδηγό αλλά μάταια», αναφέρει στη Voria η 29χρονη. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, στο λεωφορείο εκείνη τη στιγμή χωρούσε το καρότσι καθώς δεν ήταν γεμάτο από κόσμο.

Ο οδηγός αποχώρησε και το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του, χωρίς να έχει επιβιβαστεί η νεαρή μητέρα, η οποία τελικά πήρε το επόμενο λεωφορείο και κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης.

Η 29χρονη αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε με το Τμήμα Παραπόνων του ΟΑΣΘ καταγγέλλοντας το περιστατικό. «Από εκεί μου ανέφεραν ότι το λάθος του οδηγού ήταν μόνο ότι σταμάτησε μπροστά σε κολονάκια», σημειώνει η 29χρονη, η οποία προχώρησε σε καταγγελία και στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όταν έφτασε στο κέντρο.

Πρόθεση της ίδιας είναι να γίνει η καταγγελία της περιπέτειάς της με τον ΟΑΣΘ και στον Συνήγορο του Πολίτη. 

Η Voria.gr επικοινώνησε με τον ΟΑΣΘ, ο οποίος επισημαίνει ότι διερευνά ήδη το περιστατικό και πως εκκινεί τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.

Πάντως, ο Κανονισμός Δικαιωμάτων των Επιβατών (ΦΕΚ 1181-Β/2015) που ακολουθούν όλα τα μέσα μεταφοράς προβλέπει ότι για τη μετακίνηση μικρών παιδιών τα βρεφικά/παιδικά καρότσια πρέπει να διπλώνουν, ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μεταφέρονται κανονικά στο λεωφορείο, εφόσον αυτό δεν είναι γεμάτο. Συγκεκριμένα αναφέρεται στον Κανονισμό: «Για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών με τη χρήση βρεφικού/παιδικού καροτσιού στην περίπτωση των αστικών τακτικών γραμμών με οδικά μέσα (λεωφορεία) συνίσταται όπως ο συνοδός:

- Επιβιβαστεί / αποβιβαστεί από τη μεσαία (-ες) θύρα (-ες)

- Μεταφέρει το βρεφικό/παιδικό καρότσι διπλωμένο. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό ή ο συνοδός του παιδιού προτιμά να μεταφέρει το παιδί μέσα σε αυτό, επιτρέπεται η μεταφορά ενός ανοιχτού παιδικού καροτσιού ανά όχημα ή δύο για αρθρωτά λεωφορεία και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και μόνο εφόσον ο οδηγός κρίνει ότι η πληρότητα του οχήματος το επιτρέπει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ