Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η υποβολή τοπικών προγραμμάτων CLLD / LEADER

Υποβλήθηκαν συνολικά 156 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 40.422.382 ευρώ και αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης 23.412.898 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε στις την Τρίτη 15 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δύο τοπικών προγραμμάτων CLLD / LEADER που υλοποιεί ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο Τοπικά Προγράμματα αφορούν τις παρακάτω περιοχές:

Περιοχή των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και τμημάτων των Δήμων Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη και Δέλτα
Περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος και τμήματος του Δήμου Δέλτα

Υποβλήθηκαν συνολικά 156 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 40.422.382 ευρώ και αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης 23.412.898 ευρώ, ενώ το διαθέσιμο ποσό των δύο προσκλήσεων ήταν 6.477.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης είναι 3,5 φορές παραπάνω από το ποσό που προκηρύχθηκε.

Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στα 2 Προγράμματα το 27,1% αφορά στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, το 33,1% αφορά στον τομέα του τουρισμού, το 20,1% αφορά σε βιοτεχνίες, το 13% αφορά σε δράσεις παροχής υπηρεσιών και το υπόλοιπο κατανέμεται στις λοιπές δράσεις (μεταφορά γνώσεων και ενημέρωσης στο γεωργικό και δασικό τομέα, δράσεις συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών παραγόντων, κλπ).

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φυσικών φακέλων των δικαιολογητικών των αιτήσεων στήριξης (5 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής)  θα ξεκινήσει άμεσα η συγκριτική αξιολόγηση των προτάσεων.

«Ως Πρόεδρος της ΑΝΕΘ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους επενδυτές που ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις στο πλαίσιο των  δύο Τοπικών Προγραμμάτων CLLD / LEADER. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τα στελέχη της ΑΝΕΘ για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση και την εμψύχωση του τοπικού πληθυσμού και ειδικότερα των εν δυνάμει δικαιούχων.

Δεσμευόμαστε ως ΑΝΕΘ που υπηρετεί με αξιοπιστία το επενδυτικό κοινό του Νομού Θεσσαλονίκης επί δεκαετίες ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές για την ένταξη στα Προγράμματα του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού θετικά αξιολογημένων προτάσεων, με τη διάθεση πρόσθετων πιστώσεων», τόνισε ο  πρόεδρος της ΑΝΕΘ, Θωμάς Βράνος.