Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέσα προστασίας σε υπαλλήλους 22 διευθύνσεων

Με τον νέο διαγωνισμό -ύψους άνω των 1,2 εκατ. ευρώ- για πρώτη φορά θα καλυφθούν οι ανάγκες εργαζομένων 22 διευθύνσεων.

Ασπίδα για τους δημοτικούς υπαλλήλους δημιουργεί, σύμφωνα με πηγές του δήμου, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας διαγωνισμό -ύψους άνω των 1,2 εκατ. ευρώ- για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, μέσω του οποίου για πρώτη φορά θα καλυφθούν οι ανάγκες εργαζομένων σε 22 διευθύνσεις.

Σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε στο τελευταίο διαγωνιστικό στάδιο με την επικύρωση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών, ενώ είχε προηγηθεί η κατακύρωση του διαγωνισμού στους αναδόχους.

«Πέραν του υψηλού προϋπολογισμού του διαγωνισμού και του μεγάλου αριθμού εργαζομένων που αυτός θα καλύψει, πρωτοφανές είναι και το εύρος των ειδών που πρόκειται να διατεθούν στους εργαζόμενους. Πάνω από σαράντα διαφορετικά είδη μέσων ατομικής προστασίας, προϋπολογισμού άνω των 1,2 εκατ. ευρώ, πρόκειται να θωρακίσουν τους εργαζόμενους 22 διευθύνσεων.Για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη, αρκεί να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το 2017 ήταν αρχικού προϋπολογισμού 685.000 ευρώ, αλλά κατέληξε στην υπογραφή συμβάσεων για είδη μόλις 193.780 ευρώ», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Η προστασία των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις υψηλότερες προτεραιότητες για τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Η ευαισθησία και συγχρόνως η υπευθυνότητα με τις οποίες αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά επιβεβαιώθηκαν και κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν, για να θωρακίσει την υγεία των υπαλλήλων του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε παράλληλες διαδικασίες, για να μη λείψουν από κανέναν εργαζόμενο τα είδη που ήταν αναγκαία για την ατομική προστασία του».

Όπως επισημαίνεται, η Διοίκηση του ενεργεί με μόνο στόχο την προστασία των εργαζομένων και συνακόλουθα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες.