Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παγώνει και επανεξετάζεται η μετεγκατάσταση-κατάργηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δέλτα ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι παγώνει οριστικά και επανεξετάζεται από την αρχή η μετεγκατάσταση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ

Παγώνει οριστικά και επανεξετάζεται από την αρχή η μετεγκατάσταση και η κατάργηση τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην περιοχή της Σίνδου, σύμφωνα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Δέλτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Συρίγος χθες το βράδυ «διαβεβαίωσε ότι η απόφαση του υπουργείου έχει παγώσει οριστικά και επανεξετάζεται εκ του μηδενός». Από την πλευρά του ο κ. Ιωαννίδης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ζήτησε να ενημερωθεί για την απόφαση του υπουργείου να συμπεριλάβει το τμημα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ στα μηχανογραφικά των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζοντας ότι αυτή η πράξη είναι η δικαίωση των προσπαθειών και του πολύπλευρου αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής κοινωνίας με την πολύτιμη συμβολή του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, βουλευτών της Θεσσαλονίκης, δημάρχων και αντιδημάρχων των δήμων της Δυτικής Θεσσαλονικης εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονικης, προέδρων τμημάτων και καθηγητών του ΔΙΠΑΕ καθώς και των φοιτητών».

Ο δήμαρχος Δέλτα προσθέτετε στην ανακοίνωση ζήτησε από τον υφυπουργό το πάγωμα της απόφασης να μην είναι μόνο για φέτος αλλά να συνεχίσουν τα τμήματα του ΔΙΠΑΕ να δέχονται φοιτητές, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

«Ο υφυπουργός παιδείας και ο δήμαρχος Δέλτα συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, ώστε να επικρατήσει μια δίκαιη λύση για το μέλλον των σχολών του ΔΙΠΑΕ προς όφελος των φοιτητών της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Δέλτα.