Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάγωσαν κρατήσεις-αφίξεις στα ξενοδοχεία λόγω κορωνοϊού

Πάγωσαν οι κρατήσεις για τις επόμενες ημέρες σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Ακυρώσεις κρατήσεων από μεμονωμένους επισκέπτες του εξωτερικού.

Στον πάγο έχει μπει η ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης μετά την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη και τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, έχουν παγώσει οι κρατήσεις για τις επόμενες ημέρες σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ενώ καταγράφονται κάποιες ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία από μεμονωμένους επισκέπτες του εξωτερικού.

Όπως τονίζει, πάντως, στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακυρώσεις μαθητικών εκδρομών από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Κατά τον ίδιο, σε ό,τι αφορά τις ακυρώσεις τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είτε επιστρέφουν τα χρήματα όταν πρόκειται για χώρες υψηλού κινδύνου είτε προσπαθούν να μεταθέσουν τις ημερομηνίες.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο, όμως, είναι ότι δεν προκύπτουν νέες κρατήσεις και αφίξεις για τις επόμενες 15 ημέρες. Υπάρχει ζήτημα καθώς τα ξενοδοχεία χάνουν προγραμματισμένες εισπράξεις. Ελπίζουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση τις επόμενες 15-30 ημέρες γιατί διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις του κλάδου», υπογράμμισε ο κ.Μανδρίνος.

Προς το παρόν, οι άνθρωποι του τουρισμού σε όλη τη χώρα παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στο μέτωπο της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι απώλειες από την κινεζική αγορά θεωρούνται δεδομένες αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα επηρεαστούν οι ευρωπαϊκές αγορές από τον Covid -19, η απειλή του οποίου οδήγησε στην ακύρωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ).

Πλήθος μεγάλων διοργανώσεων ακυρώνονται και στην Ελλάδα, ενώ χθες ανακοινώθηκε και η αναβολή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Ο κορωνοϊός απειλεί τον ελληνικό τουρισμό - Ο μεγάλος φόβος

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τρία στη Θεσσαλονίκη, μία 38χρονη επιχειρηματίας που είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία, ο 9χρονος γιος της και μία ακόμη φίλη της, όπως ανακοινώθηκε χθες. Τα άλλα τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αθήνα. Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στα νοσοκομεία αναφοράς στις δύο πόλεις.