Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 30 οι οβίδες στο εργοτάξιο, 15 ήταν σε κιβώτιο - Αποκλείστηκε ο δρόμος (vid)

Πλέον οι ανευρεθείσες οβίδες στο οικόπεδο της Λέοντος Σοφού ανέρχονται σε 30. Μάλιστα, ορισμένες από τις οβίδες βρίσκονταν μέσα σε κιβώτιο

Πάνω από 20 οβίδες έχουν βρεθεί στο εργοτάξιο επί της Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πλειονότητα εντοπίστηκε κατά τις χθεσινές εργασίες στο οικόπεδο, ενώ σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν άλλες επτά. Πλέον οι ανευρεθείσες οβίδες ανέρχονται σε 30. Μάλιστα, 15 από τις οβίδες, που είναι γερμανικής κατασκευής, βρίσκονταν μέσα σε κιβώτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής η πληροφορία ότι στο κιβώτιο αυτό υπήρχαν ναζιστικά σύμβολα.

Τα ευρήματα συντείνουν στην εκτίμηση ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε αποθήκη πυρομαχικών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα, λίγο πριν τις 9:00, η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο μπροστά από το εργοτάξιο, από τη συμβολή της Λ. Σοφού με τη Βαλαωρίτου έως τη συμβολή της με τη Φράγκων.

Οι εργασίες στο οικόπεδο πραγματοποιούνται για την ανέγερση ενός 9όροφου ξενοδοχείου, με την πορεία των εργασιών να εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς στο σημείο έχει φτάσει και ο στρατός.

Οι εργασίες γίνονται με φτυάρια, καθώς τα σκαπτικά μηχανήματα δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κίνηση, προκειμένου να μη σημειωθεί κάποιο ατύχημα με τις οβίδες.