Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.800 επισκέπτες στην πρώτη Real Estate Expo North στη ΔΕΘ

Καταγράφηκαν περισσότεροι από 2.800 επαγγελματίες και ιδιώτες οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην ελληνική επικράτεια

Για πρώτη χρονιά η έκθεση για το Real Estate, η οποία διοργανώνεται από την RM International από το 2019 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συνδιοργάνωση της ΔΕΘ HELEXPO στο περίπτερο 16 στο πλαίσιο της 37ης Philoxenia - Hotelia και ο απολογισμός της έκθεσης έκλεισε με θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων Philoxenia - Hotelia - Real Estate πραγματοποιήθηκαν με την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο περίπτερο 14, με τον CEO της RM International κ. Κωστή Μοσχονά να απευθύνει τον εναρκτήριο χαιρετισμό της διοργάνωσης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο επίτιμος πρόξενος της Αρμενίας, που είναι η Τιμώμενη Χώρα στη φετινή Philoxenia, κ. Άκης Νταγκαζιάν, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Τιμώμενη Περιοχή της έκθεσης, κ. Βασίλης Λαμπρινός και η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου.

Στην Real Estate Expo North συμμετείχαν επιχειρήσεις από τον κλάδο των μεσιτών και κατασκευών ενώ σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν περισσότεροι από 2.800 επαγγελματίες και ιδιώτες οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην ελληνική επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί πως την Real Estate Expo North επισκέφθηκαν 30 ξένοι επενδυτές από χώρες όπως το Dubai, το Χονγκ Κονγκ, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ιράκ, το Λίβανο, τη Γερμανία, το Ισραήλ μέσω επιχειρηματικής αποστολής που πραγματοποίησε η διοργανώτρια εταιρεία. Επιπλέον στο πλαίσιο της Real Estate Expo North πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΣΘ) για τα 100 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου και παρουσίαση του ομίλου Kourtidis Group για τα νέα επενδυτικά προϊόντα.

Τέλος, στο πλαίσιο των τριών εκθέσεων Philoxenia - Hotelia - Real Estate Expo πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3500 συναντήσεις με στόχο την ανάδειξη του επιχειρηματικού προφίλ της χώρας.