Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρά το κρύο έσπευσαν να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού στην Καλαμαριά (φωτο)

Παρά το ψύχος από τις 10.00 το πρωί πάνω από 15 άτομα περίμεναν έξω από το Θεατράκι της Χηλής για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Σε ακόμα μία δράση για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού, αυτήν τη φορά στον δήμο Καλαμαριάς προχώρησε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Από τις 10 το πρωί κλιμάκιο της 4ης ΥΠΕ βρίσκονται στο Θεατράκι της Χηλής, στην Καλαμαριά και εμβολιάζουν πολίτες χωρίς ραντεβού. Η μεγαλύτερη προσέλευση, πάρα το ψύχος, σημειώθηκε κατά την έναρξη της δράσης, όταν πάνω από 15 άτομα είχαν στηθεί έξω από το Θεατράκι και ανέμεναν να εμβολιαστούν τόσο για την πρώτη όσο και για την τρίτη δόση.

Υγειονομικό προσωπικό από το κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται έως τις 4 το απόγευμα στο σημείο και θα διενεργεί εμβολιασμούς.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή τους για τις δράσεις της περιφέρειας τόσο για τους εμβολιασμούς χωρίς ραντεβού όσο και για τις κατοίκον δράσεις.

«Πρόκειται για ακόμα μία δράση της περιφέρειας σε συνεργασία αυτήν τη φορά με τον δήμο Καλαμαριάς. Έχουμε οργώσει όλη την περιφέρεια και αναμένουμε να συνεχίσουμε», σημείωσε.

«Τώρα θα ολοκληρώσουμε και τις πρώτες δόσεις που έγιναν μετά τις 16 Ιανουαρίου», πρόσθεσε ενώ ανέφερε πως εχθές μόνο στο κέντρο Υγείας Σερρών πραγματοποιήθηκαν 300 εμβολιασμοί.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολιασμών.

«Δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε δημότη μας να εμβολιαστεί άμεσα χωρίς ραντεβού», τόνισε ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των εμβολιασμών στον δήμο. «Περί το 80% των υπαλλήλων του δήμου έχει εμβολιαστεί ενώ περίπου το 75% των πολιτών στον δήμο Καλαμαριάς έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του», κατέληξε.