Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε το πάρκο Αθλητικής Φιλίας - Για τον Άλκη, τον Τόσκο, τον Νάσο...

Στο πάρκο που ενώνει Τούμπα και Χαριλάου φυτεύτηκαν τρία ελαιόδεντρα για τα τρία θύματα της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη.

Με μηνύματα κατά της οπαδικής βίας και παρουσία βετεράνων αλλά και νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ παραδόθηκε σήμερα από τον δήμο Θεσσαλονίκης στους πολίτες το πάρκο Αθλητικής Φιλίας, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Κλεάνθους με την Παπαναστασίου, ένα σημείο συμβολικό καθώς πρόκειται για τους δρόμους που ο ένας οδηγεί στην Τούμπα και ο άλλος στο Χαριλάου.

Η παράδοση του χώρου έγινε κατά τρόπο συμβολικό από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και στελέχη της δημοτικής αρχής.



Στον χώρο φυτεύτηκαν τρία ελαιόδεντρα, για τα τρία θύματα της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, τον 19χρονο Άλκη, τον 28χρονο Τόσκο και τον 24χρονο Νάσο. Οι ηλικίες των τριών ελαιόδεντρων είναι όσο και των τριών παλικαριών που έχασαν τη ζωή τους.



«Να αφήσουμε ενωμένοι πίσω μας την οπαδική βία. Σήμερα τρεις ελιές, τρία αιωνόβια δέντρα το καθένα με την ηλικία του κάθε παιδιού που χάθηκε, για τον Άλκη, τον Τόσκο και τον Νάσο θα βρίσκονται πάντα εδώ για να θυμίζουν πόσο άδικα έφυγαν», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλνοντας μήνυμα «να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα και ο αθλητισμός να δίνει μόνο χαρές».



Από την πλευρά του ο βετεράνος του Άρη Γιάννης Βένος εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η προσπάθεια και στην πόλη να υπάρχει ειρήνη σημειώνοντας πως είναι να παράλογο στην πόλη να θρηνούμε τόσους νεκρούς.

«Εάν δεν ξεριζώσουμε τα γαΐδουραγκαθα και τις τσουκνίδες δεν θα γλιτώσουμε ποτέ» σημείωσε ο Γιώργος Κούδας, βετεράνος του ΠΑΟΚ.

Ο βεταράνος του Ηρακλή Κώστας Αϊδινίου τόνισε ότι πρέπει να βρούμε μια Θάτσερ γιατί μόνο έτσι θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο.